Food,  persoonlijk

Atenga’s world + Food diary

Dit weekend geen twee losse artikelen zoals je gewend bent, maar een gecombineerd artikel. Dit omdat ik deze week iets te vaak ben vergeten foto’s te maken van mijn maaltijden en ik het beetje druk had afgelopen dagen met andere dingen dan mijn blog. Gezien de weekend artikelen altijd last minute worden geschreven was voor mij dit de beste oplossing. 

SAMSUNG CSC

Deze week stond voor mij in het teken van balansen. Dat betekent dat ik vooral lichte en even extra gezonde maaltijden ging eten. Vorige week ging ik namelijk uit eten en at ik ook nog wat andere iets zwaarder eten dan ik gewend ben laatste tijd. Daarnaast ben ik volgende week jarig en is er taart en lekkers etc. Dus dit was de juiste week om even goed er op te letten. Ik had een hele grote salade gemaakt en vis en de volgende dag at ik alleen nog van de salade. Dit ben ik alleen vergeten op de foto te zetten. Dit omdat ik een vriendin had te eten en dan ben je samen eten aan het maken en aan het kletsen en tja dan vergeet je het wel eens. Wel maakte ik ook deze paprika-mais soep. Helemaal zonder pakjes etc. Hij was erg lekker en dat is zeker eentje die ik vaker ga maken.

 

20160607_161719

Daarnaast ging ik deze week 4 keer hardlopen en ik verbaas mij er toch echt nog steeds over hoe fit en gezond ik mij de afgelopen weken voel. Mijn huid is veel beter, mijn haar heeft een mooiere gloed en mijn lichaam voelt gewoon goed aan. Door de balans week en goed sporten verloor ik deze week 2 kilo en heel eerlijk was ik daar wel even blij mee. Al een tijdje sta ik qua gewicht stil, val wel in cm af, maar ik wil toch graag mijn eerste streefgewicht gaan halen. Het hoeft absoluut niet snel te gaan, maar had even dat gevoel van dat ik niet over een bepaald punt heen ging komen.

Qua drinken ben ik begonnen met water met citroenzuur te gaan drinken. Hoewel ik mijn wonderwater ook erg lekker vind is dit een gemakkelijkere manier en je kan het overal mee naar toe nemen. Het artikel over het wonderwater is trouwens een record aantal keren bekeken en ook heb ik mijn familie beetje aangestoken met dit drankje.

 

SAMSUNG CSC

Naast gezond bezig zijn kreeg ik leuk bericht qua werk en mag ik binnenkort een dag meelopen en heb ik een tweede gesprek. Heb er behoorlijk veel zin in kan ik vertellen. Het is in een revalidatiecentrum en op een afdeling die weer nieuw voor mij is dus ik zie daar absoluut een mooie uitdaging in. Verder wacht ik nog op een telefoontje over eventueel een functie in Lelystad. Zo aan de telefoon klonk het erg leuk en ben ik vooral benieuwd wat ze eventueel voor mij hebben. Het solliciteren gaat natuurlijk ondertussen ook gewoon door, want ik heb pas weer zekerheid als ik een contract heb ondertekent.

SAMSUNG CSC

Gezien de zomer er aan komt zit ik er sterk aan te denken om een soort van zomerblog te doen. Dit betekent dat er niet altijd elke dag een artikel online komt. We weten allemaal dat in de zomer er minder mensen kijken naar de blogs en zelf ben ik zomers ook drukker met dingen dat het niet altijd even goed uitkomt qua artikelen. Naast de zomer ben ik ondertussen ook artikelen aan het schrijven in het vooruit. Ik merk dat mijn kwaliteit van artikelen erdoor beter zijn en daarom wil ik even de tijd hebben om daar aan te werken. Een ding is zeker, er komen nog genoeg artikelen online in een week dat er genoeg te lezen is.

SAMSUNG CSC

Ik kan vast verklappen dat er ook weer een winactie aan komt! Dit ter ere van mijn 31e verjaardag. Vorig jaar wilde ik mijn 30e zo niet vieren, maar dit jaar omarm ik het feit dat ik 31 word. Dit jaar vier ik mijn verjaardag ook in twee keer, anders past het allemaal ook niet in mijn huisje. Het enige wat ik erg vreemd vond voelen is dat ik allemaal spullen in huis haalde die ik zelf al tijden niet meer eet en drink. Vooral frisdrank is iets wat ik nooit meer in huis heb, maar mijn afschaffing van frisdrank betekent niet dat ik anderen het natuurlijk niet gun.

Op het moment van afsluiten van dit artikel is het bezoek weer weg en ben ik lekker even op de bank gekropen om mijn artikelen te schrijven. Ondertussen brand mijn nieuwe Yankee Candle Ginger citroen heerlijk.

Hoe was/is jullie weekend?

onder3

 

 

2 Reacties

 • Kim

  Hé, leuk dat jij ook volgende week jarig bent! Ik precies over een week nu. De laatste jaren heb ik er ook niet zoveel meer mee, maar eigenlijk is het wel leuk om er even bij stil te staan 🙂
  Goed zeg dat je bent afgevallen. Lijkt me inderdaad wel gek om bepaalde producten dan wel weer te kopen voor de gasten!
  Kim onlangs geplaatst…Even filosoferen: vakantie is voorbijMy Profile

  • Atenga

   Morgen komt er een artikel online over mijn verjaardag en waarom ik eigenlijk geen cadeaus etc. meer wil. Juist is het leuker om er bij stil te staan als een jaar weer voorbij is en je weer een nieuwe levensjaar in gaat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge