beauty

beauty: Black mask van Charcoal uit proberen

Op het internet zie je regelmatig filmpjes van mensen die de black masks proberen waarin je al je mee-eters kan zien verdwijnen. Fijn als dat kan, maar vaak zie je juist in die filmpjes dat bij het aftrekken van het masker dat er een behoorlijke pijn aan te pas komt. Benieuwd hoe dit mij verging na het testen?

Ik zal bekennen dat ik mijzelf meerdere malen heb afgevraagd of ik dit nu wel echt zou moeten gaan testen. De filmpjes die ik op het internet voorbij heb zien komen maken mij een beetje bang. Anderzijds vertelt allen dat het resultaat wel erg goed is en dan komt het gezegde ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden‘ even in mij op. Dus na wat aarzelen ging ook ik het black mask uit proberen.

Mijn keus was gevallen op de charoal black mask deep cleansing van Charcoco. Een tube met een inhoud van 50ml. De tube is, net zoals zijn naam, zwart van kleur en intimideerde mij gelijk. Op de site van Charcoco vond ik de volgende omschrijving:

Het zwarte masker droogt aangebracht binnen een halfuur op tot een laag op je huid. Wanneer deze er vervolgens wordt afgepeld neemt deze oneffenheden mee als mee-eters, puisten, verstopte poriën en dode huidcellen. Je huid voelt lekker zacht na de behandeling en zal een stuk schoner zijn.

  • Reguleert overtollige talg
  • Dringt door tot diep in de huid
  • Speciale formule van actieve kool en vitamine

Het klinkt wel erg goed moet ik zeggen en ook in de reviews lees ik weinig over de eventuele pijn die het zal doen bij het aftrekken van de peeling. Dus ik kan niet anders dan het te ondergaan en met jullie mijn ervaring te delen.

De substantie is dik en ruikt heel lichtjes. De geur kan ik niet echt plaatsen, maar hij is zo licht dat het eigenlijk ook niet belangrijk is. De substantie voelt wat vreemd aan en ik voel de angst om het op mijn gezicht te doen. Ik besluit een mooie aansluitend geheel te maken die mijn gehele T-zone bedekt. De substantie voelt eerst koud aan op de huid en het voelt alsof er een soort menthol even overheen trekt. Dit is echter maar een paar seconden zo.

Ik laat de black mask 25 minuten zitten en tijdens die minuten voel ik alles steeds strakker trekken. Na de 25 minuten heb ik het gevoel dat ik mijn gezicht nog amper kan bewegen. Tijd om het er af te halen. Het lukt mij niet een begin te vinden, maar als ik dan even goed met mijn gezicht spieren ga bewegen lukt het een begin te maken. Het eraf halen gaat eigenlijk heel soepel en totaal geen pijn. Zelfs op de gevoelige plekjes bij de neus is het geen probleem.

Natuurlijk was ik enorm nieuwsgierig naar het ‘vuil’ wat er uit was gekomen, maar dit viel ergens een beetje tegen. Toch voelt mijn neus enorm fijn aan en heb ik wel een heel schoon gevoel. Mijn huid reageert licht op de peeling en is dan ook wat rood.

Ik gebruik een fijne serum en mijn huid voelt goed aan. De angst was groter dan de daadwerkelijke ervaring, het black mask ga ik zeker vaker gebruiken en vooral nu het totaal geen pijn deed om te verwijderen.

Wil jij nu ook een pijnloze ervaring van de black mask? Dan kun je hem aanschaffen voor €9,99 in de shop van Charcoco.nl. Dan heb je een tube van 50ml.

Heb jij wel eens een pijnlijke ervaring gehad met de black mask?

*Dit product is opgestuurd door een webshop, dit heeft geen invloed op mijn mening over het product.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge