Maroussia 3
persoonlijk

Persoonlijk: De herinneringen van geuren.

Misschien herken je het, dat je ergens loopt en dan een geur ruikt waarvan je hem direct herkent en ergens aan koppelt. Zo heb ik de geur van Bruno Banani, de roze versie, dat als ik die ruik, ik altijd denk aan het op stap gaan van vroeger. Maar van de week zag ik een geur, waarbij ik veel diepere en mooie herinneringen had.

Maroussia 1

Toen ik laatst in de Action was zag ik de eau de toilette van Maroussia staan. Deze geur heb ik al een aantal jaren niet meer gezien en voor mij heeft hij wel een bijzondere herinnering. Deze geur droeg mijn zus in haar jongere jaren altijd. Ik was toen een jaar of 10 denk ik en ik weet ook nog heel goed dat deze zelfde geur kapot viel door het toedoen van mijn andere zus. Wat was ze boos!

Ik kon het niet laten de geur mee te nemen. Zonder er weer aan geroken te hebben, maar puur om hem te hebben als herinnering aan mijn zus. De geur was €7,59 en er zit 100 ML in. Totaal niet duur voor deze toch wel heerlijke en wat zware geur die je ervoor terug krijgt. Voor mij zeker de herinnering waard en als ik hem nu draag, heb ik het gevoel haar een beetje bij mij te dragen.

Maroussia 2

Geuren brengen herinneringen boven. Zo heb ik als ik in een wat muffige omgeving kom altijd het gevoel naar mijn opa en oma. Klinkt misschien wat gek, maar die geur, samen met Musk, was echt de geur die paste bij mijn opa en oma.

Het mooie van herinneringen aan geuren vind ik dat ze soms zo spontaan ineens er kunnen zijn. Want je kan bijvoorbeeld iemand tegenkomen die ook de Maroussia draagt en erbij langs lopen en dan ineens denk je terug aan fijne en mooie momenten.

Ik denk dat ouders dit ook wel goed herkennen, baby’s hebben vaak ook zo’n herkenbare geur om hun heen die vaak dat vertrouwde gevoel kunnen geven. Nu heb ik zelf geen kinderen, maar de geur van baby’s of kleine kinderen herken je wel. Dan denk ik altijd even terug aan mijn neefjes toen die nog zo klein waren.

Maroussia 3

Als laatste heb je de geuren van de natuur. Wat dacht je van net gemaaid gras in de zomer en een regenbui erover heen? Die geur brengt mij altijd terug naar mooie zomers en fijne herinneringen. Of de geur van een sportkantine, waar je de geur van gras hebt waar net op gespeeld is. Geuren zijn fijn en daarom probeer ik altijd te genieten van momenten met niet alleen mijn ogen en gevoel, maar ook door de dat moment te ruiken.

Welke geur brengt bij jou mooie herinneringen boven?

onder3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge