persoonlijk

Persoonlijk: De verhalen achter mijn tatoeages.

Al jaren gaf ik aan dat ik graag tatoeages wilde. Ik vond het gewoon mooi en het leek mij super om op die manier verhalen te kunnen vertellen en dit vast te leggen op je lichaam. Hoewel mensen om mij heen het steeds aan het afraden waren, liet ik in 2015 mijn eerste zetten en momenteel heb ik er nog twee bij gekregen. Vandaag wilde ik jullie graag de verhalen achter mijn tatoeages vertellen. 

Mijn eerste tatoeage had ik al 8 jaar in mijn hoofd zitten. Ik kwam hem ooit ergens tegen en hij was perfect voor mij. De eerste laten zetten was een stap en schijnbaar moest ik daar 8 jaar over nadenken.
Op de verjaardag van mijn neefje liet ik hem zitten. Dit was deels toeval, maar uiteindelijk ook wel een passende dag. 9 jaar geleden overleed mijn zus aan de gevolgen van borstkanker en ik wilde iets wat een soort van herdenking was voor haar. Toen ik deze tegenkwam wist ik het meteen. Het is namelijk de letter J en de letter A verbonden met elkaar door een hartje. Mijn zus haar eerste letter en de mijne.
Ik wilde hem altijd in mijn nek laten zetten en op het moment dat ik hem liet plaatsen zei ik, doe hem maar op mijn schouder. Waarom ik dit op laatste moment zo besloot geen idee, maar het voelde goed. Ik ben nog steeds erg blij met het resultaat en met het symbool.

in 2016 kriebelde het al een behoorlijke tijd om weer een te zetten. Alleen wist ik niet wat ik wilde en gezien ik niet “zomaar” iets op mijn huid wil laten zetten liet ik mijn gedachten betreft een tweede maar even los. Tot ik begin 2017 deze tegenkwam en de betekenis ging opzoeken. In deze periode van mijn leven was ik in de fase gekomen dat ik tevreden en blij met mijzelf was en ruimte wist te geven aan wie ik nu echt was. De betekenis, dat je mag zijn wie je bent, die verweven zit in deze tatoeage sprak mij dan ook enorm aan. Eigenlijk zijn het allemaal losse tekens met betekenissen die in harmonie met elkaar staan en in balans. Ik wist ook meteen waar ik deze wilde laten zetten en ben echt heel blij er mee. Als ik mij weer eens uit balans voel kijk ik er even naar en denk ik, ja het is goed.

 

De gedachte om samen met mijn zus een te zetten speelde al langer. Mijn zus heeft ook al tatoeage en zoals ze vaak zeggen: Heb je er een, dan wil je er meer speelde ook bij haar. Echter hebben we er een hele tijd over gedaan wat we precies wilden. We zijn best wel verschillend betreft smaak en doen en laten en wilden beide tevreden zijn. Na veel inspiratie opdoen wilden wij een tatoeage waarin onze broer/zussen band kon worden vast gelegd. We wilden, let op, een niet te grote tatoeage. Dit is loop der tijd wel wat veranderd. We wilden duidelijk kunnen zien dat onze oudste broer en zus zijn overleden en wij met zijn 2en er nog waren. We kozen uiteindelijk voor een pijl met daarin vier driehoekjes. De driehoekjes die zwart zijn staan voor onze overleden zus en broer en de witte voor ons. Mocht het ooit zo zijn dat een van ons komt te overlijden we dan ook die zwart kunnen maken. Beetje een vreemde gedachte, maar eentje die wij samen heel goed begrijpen. Hoewel ik eerst niet echt kleur wilde in mijn tatoeages, besloten we last minute dat het watercolour effect wel heel gaaf vonden. Bij deze heb ik nog wel een tijdje nagedacht waar ik hem wilde. Uiteindelijk kwam hij ook op mijn onderarm. Ik wist wel dat ik hem rechts wilde, gezien de andere twee ook rechts zaten. Vind ik mooi een kant.

 

Nu kan ik heel dapper zeggen, dit is het, maar nee mijn hoofd heeft alweer meer ideeën en in de toekomst zullen er zeker nog wel wat bij komen. Ik ben met alle drie tatoeages heel erg blij en hebben allen ook hun eigen verhaal wat ik juist zo graag wilde.

Welk verhaal/idee zou jij graag eens willen laten tatoeëren?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge