Food

Food diary #4

Yes eindelijk zaterdag en dus weer tijd om te kijken wat er op mijn menu stond deze week! Ik kan nog steeds zeggen dat het goed gaat met eten voor mijzelf klaar te maken. Ik maak soms wat meer van een bepaald iets zodat ik dit later weer met een ander gerecht zou kunnen combineren. Dit scheelt vaak ook tijd in de keuken. Verder probeer ik te variëren qua gerecht soorten en zo af en toe een lichte maaltijd te nemen voor de balans. 

taco wraps

Deze week had ik zin in wraps en hoewel ik probeer te minderen met pakjes (poeder vorm) kocht ik taco mix. Voor de wraps koos ik de meergranen wraps. Zo ver ik weet zijn er geen Spelt wraps anders had ik daarvoor gekozen. Wraps kun je zo maken zoals je zelf graag wilt natuurlijk en ik besloot om ze zo gezond mogelijk te houden. Dus naast sla, komkommer, paprika en het gehakt koos ik ervoor om de geraspte kaas en saus achterwege te laten. Voor mij smaken ze dan net zo lekker eigenlijk.

taco s met aardappelen

Gezien ik nog aardig wat gehakt over had van de taco’s keek ik wat ik er verder mee kon gaan doen. Nu ik weer meer sport, zo’n 3 a 4 keer per week hardlopen momenteel, merk ik dat ik ook wel iets meer weer mag en kan eten om mijn lichaam te voorzien van de juiste energie. De aardappelen uit de oven vond ik vorige week zo lekker dat ik ze opnieuw maakte en at ik 150 gram sla en een halve paprika bij het gehakt.

SAMSUNG CSC

Gezien ik vrijdag uit eten ging en ik van de week ook al een flinke bord macaroni ergens anders had gegeten vond ik het nodig om een dag een soort van balansdag te nemen. Dit betekent voor mij de hele dag even wat minder calorieën en vooral meer vitamines binnen krijgen. Ik maakte een gemixte salade van rucola en ijsberg sla met tomaat en komkommer. Daarnaast at ik een biologisch stuk kip erbij. Door de vele salade die bijna geen calorieën bevatten, maar wel goed vullen is zo’n maaltijd 1 a 2 keer in de week prima te doen om even wat te balansen.

SAMSUNG CSC

Dan de Smoothie van deze week en dat was eentje met mango, pompoen, banaan en sinaasappelsap. Ik vind het leuk om te zien dat mijn smoothies elke week weer een verrassende nieuwe kleur hebben. Ik vond deze ook weer heerlijk van smaak.

Hebben jullie nog tips voor smoothies? 

onder3

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge