Mijn online wereld over beauty, health en lifestyle

Beauty: In bad met… badzout

Owke misschien denk je nu wel, badzout? Waar is het leuke en speciale badproduct van deze week? Ik zal je vertellen waarom ik een artikel schrijf over badzout. Ik heb namelijk verschillende badzout staan in mijn badkamer en soms gooi ik wat van dat badzout in mijn badwater, maar tot op heden begrijp ik niet echt de functie er van. Vandaar een artikel over badzout.

Ik kreeg dit potje eens van mijn moeder gezien zij geen bad hebben. Deze bath salts kwam met een heerlijk, nogal sterke, lavendel geur. Ik besloot om het hele potje zout in een keer in mijn bad te gooien en was benieuwd wat nu precies de werking zou zijn.

Mijn bad kreeg een fijne lavendel geur en lavendel staat wel bekend om zijn ontspannende werking en het bad was ook erg ontspannen. Met het water gebeurde weinig spannends, maar dat had ik ook niet echt verwacht. Wat ik wel had verwacht was dat het badzout in het water iets zou doen. Waarom ik dat dacht? Kijk eens deze scene van Friends ( Zie 2,45 voor de werking)

Het duurde even voor het zout was verdwenen in het water en ik voelde niks bijzonders. Wat mij betreft had ik net zo goed in een bad kunnen gaan liggen met alleen water. Gelukkig had ik ook nog lavendel olie liggen en heb ik deze toegevoegd, zodat mijn bad toch nog iets extra’s had.

Voor mij is het nog niet helemaal duidelijk wat de meerwaarde van badzout eigenlijk is. Doe ik er misschien veel te weinig in? Wat voor werking zou badzout eigenlijk moeten hebben? Vragen die ik de komende tijd eens ga onderzoeken. Het enige pluspunt aan deze badzout was echt de geur die het met zich mee bracht.

Weet jij waar badzout goed voor is in je bad? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge