health,  Lifestyle

Stilstaan en doelen behalen.

P1110859 (1)Misschien ken je dat gevoel, het willen rennen en vliegen en draven en wat je ook doet vooral niet stil blijven staan. De afgelopen tijd herken ik steeds meer van die momenten van mijzelf waarin ik alleen maar doorga en geen tijd neem om stil te staan. Wat is het toch dat mensen vaak meteen alles willen en hun doelen meteen willen behalen. Wat is er mis met kleine stappen en tijd ervoor nemen en terwijl de reis langzaam doorgaat ook te genieten?

Grappige aan dit hele verhaal is dat ik elke dag minstens een keer tegen een cliënt zeg, probeer eens stil te staan en te kijken waar sta ik nu. Ik merk dat deze zin vaak goed werkt bij mijn cliënten. Mensen willen vaak doelen bereiken in het leven en het liefst zo snel mogelijk. We willen van A naar Z en vergeten dat er tussenin nog 24 andere letters (subdoelen) staan die we ook kunnen gebruiken.

P1110863Momenteel wil ik van A naar Z. Ik wil meerdere dingen gelijkertijd en geef mijzelf bijna geen ruimte om er te komen. Gedoemd om te mislukken eigenlijks. Ik wil mijn blog weer opbouwen, wil afvallen, wil een nieuwe baan, wil mijn zelfvertrouwen weer terug en vergroten en ik wil verhuizen. Daarnaast wil ik mijn sociale leven en liefdes leven alle aandacht geven en nieuwe dingen ondernemen. Voor kerst liepen voor mij al deze dingen wat hoog op en ik besloot dat ik eerst maar eens goed moest nadenken hoe ik alles wilde aanpakken. Het nadenken deed ik op Vlieland, waar ik al eerder over schreef. Vandaag ga ik met jullie eens stil staan en kijken hoe ik mijn doelen in kleine en rustigere stappen nu wil gaan behalen.

P1110864Laten we beginnen met mijn blog. Vorig jaar had ik een goedlopende blog en was ik supertrots op wat ik er al mee bereikt had. Toch besloot ik opnieuw te beginnen, nieuwe fase in mijn leven. Door omstandigheden werd het bloggen mij behoorlijk lastig gemaakt en besloot ik hem een tijd uit de lucht te halen. Nu in 2016 wil ik hem weer opbouwen. Natuurlijk wilde ik het liefst weer 2 keer per dag kunnen posten, maar ik weet ook dat naast al mijn andere dingen die tijd niet echt heb en mijzelf alleen maar teleur moet stellen als ik het dan niet haal. Om toch mijn energie van het bloggen terug te krijgen heb ik besloten dat ik mag posten wanneer ik wil, zodra ik weer beetje in het ritme zit wil ik proberen drie keer per week te posten. Rustig opbouwen. Wel komen mijn posts om 20:00 uur online. Met het opbouwen van mijn blog heb ik geen haast. Het is een hobby die mij energie moet geven en mij soms heerlijk kan afleiden van de wereld om mij heen.

P1110860Het afvallen vind ik nog wel eens lastiger om niet voorbij te gaan aan de kleinere stappen. Eigenlijk heb ik 4 maanden geleden de eerste stap gezet door te stoppen met roken. Toen dat stabiel was besloot ik te kijken naar gezondere voeding en meer regelmaat in mijn voeding. Daarnaast meer bewegen, middels wandelen. Wanneer ik hier een tijdje mee verder ben wil ik graag het hardlopen er weer bij oppakken. Hierin heb ik van mijn vorige afvalrace geleerd dat ik rustig alles moet opbouwen, dan houd ik het allemaal ook vol. Het met regelmaat eten gaat mij goed af en ik merk ook dat ik mij fitter en vitaler begin te voelen. Langzaam dalen de cijfertjes op de weegschaal en ik moet zeggen het geeft mij uiteindelijk veel meer voldoening op deze manier dan een snelle daling en weer stil te staan. Wel ben ik benieuwd hoe het hardlopen zal gaan, betreft mijn enkels, maar ook mijn longinhoud. Op dit gebied is regelmatig even stilstaan zeker een aanrader. Niet altijd per dag of per week te kijken, maar ook wat de resultaten per maand of per drie maanden zijn. Hoe langzamer het gaat, des te groter is de kans dat het ook blijvend is.

P1110864Een nieuwe baan, momenteel werk ik als invaller 32 uren en dat is in april weer afgelopen. Dat betekent dat ik op zoek moet naar een nieuwe baan. Dit vind ik altijd wel wat spannend. Vooral in mijn sector is het best lastig er tussen te komen. Laatste sollicitatie hadden meer dan 180 mensen op gereageerd. Hierin heb ik natuurlijk wel beperkt de tijd, want ik heb nu eenmaal een inkomen nodig. Ik heb besloten dat ik de maand januari en februari gericht mag solliciteren op vacatures binnen mijn sector en open sollicitaties stuur. In maart zal ik ook schrijven op functies die wat verder van mijn sector/functie afliggen. Per April heb ik geen keus en zal ik alles op alles moeten zetten om werk te vinden en als dit betekent dat ik heel wat anders moet doen dan doe ik dat.

P1110862Voor mijn nieuwe baan heb ik gemerkt dat ik niet echt altijd blaak van zelfvertrouwen. De powervrouw die ik zeker kan zijn is het afgelopen jaar wat verdwenen en het is tijd om haar terug te vinden en de ruimte te geven. Hierin heb ik besloten dat ik dit niet alleen wil en kan doen en heb een afspraak gemaakt met een psycholoog. Hoewel ik de meeste theorieën en methodes wel ken vanuit mijn eigen werk is het gewoon fijn als iemand met je mee denkt en je soms de juiste vragen even stelt. Ik heb mijzelf vooral vragen gesteld wat het nu precies is wat ik zoek bij mijzelf. Wat maakt het dat ik solliciteren bijvoorbeeld zo spannend vind en waarom vind ik het altijd zo belangrijk alles goed te moeten doen? Hoe kan ik hierin weerbaarder worden en mijzelf vooral versterken. Een zoektocht die ik vooral mijzelf moet gunnen.

P1110861Verhuizen staat ook op mijn lijstje. Ik wil om verschillende redenen verhuizen, maar door hier af en toe even bij stil te staan alleen of samen met mensen heb ik wel hierin wat rust gevonden. Het liefste wilde ik morgen namelijk al verhuizen. Weg uit het dorp waar ik nu woon en een nieuwe start maken. De stad waar ik heen wil weet ik al wel, maar tot april loopt mijn huidige contract voor mijn appartement dus dat betekent dat ik alle tijd heb om te oriënteren. Daarnaast is het de bedoeling dat ik ook een plekje voor mijzelf vind waar ik mij thuis kan voelen. Een huisje waar ik verliefd op kan worden en terug kan denken later als een huis waar ik alleen woonde en rust voor mijzelf in vond. Als dit betekent dat ik nog een tijd moet wachten tot ik het juiste huisje vind dan is dat zo en zolang blijf ik in het appartementje waar ik nu zit. Ook al betekent dit dat ik voor mijn werk en liefde misschien nog wel veel heen en weer moet rijden, maar dat is het wel waard als ik daardoor uiteindelijk vind wat ik graag ook wil.

Als ik stil sta besef ik dat ik heel wat veranderingen wil en dat dit betekent dat het vliegen en draven misschien ook nog niet echt is afgelopen, maar door in gesprek te zijn met de mensen om mij heen over deze doelen weet ik dat ik voor de meeste gewoon de tijd moet en kan nemen. Kijken hoe ik kan combineren, maar vooral waar de prioriteiten ook liggen. Daarom heb ik besloten geen tijdsbepalingen, behalve het zoeken naar een nieuwe baan, te zetten aan alles. Met regelmaat gewoon eens stil staan waar ik vandaan kom en waar ik nu sta met de doelen en wie weet ben ik bij de letter S (subdoel) al tevreden en hoef ik niet beslist nog de letter Z te behalen.

Liefs Atenga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge