health

Update afvallen 2.0 #2

SAMSUNG CSC

De tijd gaat best wel snel en voor ik het besef zijn we straks alweer april. Voor mij een mooie gelegenheid om jullie weer eens up te daten betreft mijn afvalrace. In januari begon ik weer serieus met mijn afvalrace. Het streven was 9 kilo eraf om in de gezonde BMI terecht te komen. Benieuwd waar ik nu ben?

Hoe gaat het:

Het begin ging zo goed en snel dat ik eigenlijk wel wat verwend was met een gemakkelijke afval race. Het kon niet anders dan dat het wat zou stagneren. Hoewel ik er een beetje van baalde wist ik het ook goed te relativeren. Ik ging door met mijn wandelen en ook het eten werd goed in de gaten gehouden. Toch sloop er af en toe een dag in dat het eten er wat bij inschoot. Daarnaast begon ik mijn brood ook wel een beetje te missen. Ik besloot mij verder te verdiepen in de voeding en wat eventueel goed voor mij zou zijn.

Binnenkort lees je er meer over op mijn blog, maar ik ben vooral overgegaan naar Spelt producten. Hiermee heb ik gemerkt dat mijn lichaam weer een boost kreeg en samen met mijn doorzettingsvermogen om door te gaan met deze race. Ik weeg mij elke week om dezelfde tijd en meet mijzelf. Hierin zag ik mijn gewicht niet altijd dalen, maar wel de cm werden verminderd.

Het resultaat tot nu toe:

Ik ben in 3 maanden tijd 8,5 kilo kwijt geraakt! Dat betekent nog 0,5 kilo en ik heb mijn streefgewicht voor de gezonde BMI behaald.

Mijn buikomvang is met 10 cm verminderd! 10cm!!! Ik ben hier echt ontzettend blij mee en volgens de richtlijnen van de BMI is mijn buik nu niet een gevarenzone meer. Ik zit er al mooi onder nu ook.

Om eerlijk te zijn kan ik mij niet herinneren ooit lichter te zijn geweest. Tijdens mijn eerste grote afvalrace was ik op mijn lichtste 2 kilo zwaarder namelijk. Ik ben wederom super trots op mijzelf, maar ik ben er nog niet. Dit keer wil ik wel doorgaan en lekker in de veilige BMI terecht komen.

Bijkomende dingen:

Het zou super leuk moeten zijn dat al mijn kleding te groot worden, maar het wordt langzaam wel een probleem dat ik ook echt broeken etc. niet meer kan dragen. Waar ik nog steeds niet echt nieuwe kleding wil kopen omdat ik nog meer wil af gaan vallen zal ik toch echt tussenoplossingen moeten vinden. Dit geldt ook voor mijn ringen moet ik zeggen, die komen ook steeds losser om de vingers te zitten.

Met alles tevreden:

Wie ben ik als ik zou zeggen ik ben met alles tevreden ๐Ÿ˜‰ Ik ben echt super blij met de resultaten en ben ook trots op mijzelf dat ik het doe en hoe ik het doe. Toch zijn er van die gebieden op je lichaam waarvan je zegt nou als dat nu ook even mee ging doen was ik helemaal blij. Toch weet ik van mijn vorige afvalrace dat dit drie lastige gebieden zijn bij mij. Mijn bovenbenen, bovenarmen en mijn borsten. Hoewel dit keer mijn borsten wel wat mee zijn afgevallen is het niet veel. De bovenbenen en armen heb ik niet gemeten, maar het zijn altijd al mijn stoorzenders van het lichaam geweest samen met mijn buik. Vanaf nu ga ik dan ook mijn bovenarmen en benen meten om te kijken of het mijn zelfbeeld is die niet ziet dat ze wel mee slinken of dat ze net als de vorige keer stil blijven staan.

Wat gaat nog anders in je afvalrace:

Gezien er vanaf nu weer flinke veranderingen in mijn persoonlijke leven komen heb ik besloten mijn afvalrace door te zetten hoe ik het nu doe. Ik wil rond mei gaan kijken of ik het sporten ook weer meer op kan gaan pakken. Mijn gevoel is ook dat als ik nog meer af ga vallen ik krachttraining erbij zal moeten doen om alles ook een beetje strak te kunnen houden. Wel blijf ik met mijn voeding wat uit proberen om te kijken wat helemaal bij mij past zodat deze levensstijl mij ook helemaal eigen gaat worden. Daarnaast ben ik nog altijd blij met tips en trucs die mij kunnen ondersteunen in deze race.

Wat helpt jou om door te gaan om je doelen te bereiken?

onder3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge