1 jaar gestopt met roken.

Vorig jaar was ik samen met vriendinnen naar een toneelstuk toen ik zei, dit is mijn laatste sigaret ik ben er klaar mee. Vandaag een jaar later heb ik nooit weer een aangeraakt en sterker nog ik heb het ook geen een moment gemist. 

Het zijn van die dingen die je als blogger niet snel deelt. Tenminste ik heb nooit in mijn blog vermeld dat ik rookte. Zelf wetende dat ik daarmee bepaalde commentaren wilde uitsluiten. 

Het roken was altijd iets waar ik niet trots op was. Ook toen ik mijn vriend leerde kennen en er indirect naar vroeg gaf ik er nooit antwoord op. Pas toen hij het direct vroeg zei ik ja en hoopte ik dat hij het niet als een probleem zou zien. Ik kwam er bij hem ook achter dat ik de behoefte best kon onderdrukken, want al was ik een hele dag bij hem, dan stak ik geen een op.

Met sporten merkte ik steeds meer de belemmering die roken mij gaf. Ik was veel ziek en niet fit en niks wat goed smaakte qua eten. Mijn longen deden letterlijk pijn soms en mijn conditie was ver te zoeken. 

Nu een jaar later kan ik heel goed zeggen dat het een zeer positief effect heeft gehad op mijn gezondheid. Ik heb geen pijn aan mijn longen met hardlopen, ik heb een veel betere conditie en een frisse adem. Mijn kleding ruikt heerlijk en ook mijn haren ruiken niet meer naar rook. Daarnaast ben ik bijna nooit meer ziek en hoest ik nooit meer. Mijn huid ziet er gezonder uit en ook mijn haren hebben een energie boost gekregen. 

Het gekke is dat ik totaal geen moeite heb ervaren om na 13 jaar te stoppen met roken. Toch zijn er soms nog wel momenten dat ik denk, ja nu zou ik normaal eentje hebben aangestoken. Het is en blijft een verslaving en ik weet dat als ik weer eentje zou nemen ik weer terug bij af ben en daarom ben ik vandaag best wel trots dat ik een jaar lang geen een meer heb aangeraakt en dit ook niet weer van plan ben. 

Roken jullie eigenlijk en durf jij dat tegenwoordig nog te zeggen?

Liefs

2 Comments

  • Kim

    Wat goed van je! Zelf rook ik niet, maar mijn vader rookte wel bijna 55 jaar zware shag en door aderverkalking moest hij ermee stoppen. Op 1 januari besloot hij te stoppen en inmiddels is hij alweer twee jaar gestopt! Zelf heb ik nooit de behoefte gehad om eraan te beginnen, omdat ik het door mijn vader heel vies vond ruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge