Persoonlijk: 10x besparen op financiën.

Als er iets in mijn leven onstabiel is, dan is het wel mijn zekerheid qua financiën. Dit komt doordat ik steeds werk heb voor ongeveer 6 a 8 maanden en daarna is het weer de vraag of het mij lukt een nieuwe baan te vinden. Zo kwam ik dit jaar nog in de WW terecht en redde ik het net op tijd weer een baan te vinden om niet in de bijstand te raken. Vanuit die periode ben ik goed om mij heen gaan kijken hoe ik kon besparen en vandaag zet ik 10 bespaartips op een rij.

Nu ben ik niet de persoon die altijd erg op het geld let, maar de afgelopen periode heeft mij wel doen inzien dat ik soms best wel eens wat zou kunnen bezuinigen op bepaalde uitgaven. Gezien mijn werk toekomst weer onzeker wordt heb ik voor mijzelf 10 bespaartips op een rij gezet die er mede voor moeten zorgen dat ik de aankomende maanden weer een buffer op kan bouwen die ik kan gebruiken als ik geen werk zou kunnen vinden.

 

Tip 1: Boodschappen.
Maak eens inzichtelijk voor jezelf wat jij eigenlijk uitgeeft aan boodschappen. Toen ik dit deed schrok ik enorm! Ik ben maar alleen en toch gaf ik bijna 150 euro per maand uit aan boodschappen. Door een keer per twee weken boodschappen te doen word ik niet meer verleid artikelen te kopen die ik eigenlijk niet echt nodig heb. Ook kijk ik nu meer naar acties en wanneer er 1 + 1 acties zijn van producten die ik vaak gebruik sla ik meer in. Daarnaast werk ik met een boodschappenlijstje en dit helpt mij ook om geen extra aankopen te gaan doen.

Tip 2: abonnementen opzeggen.

Toen ik het ruimer had was ik lid van een aantal verschillende diensten en artikelen die ik eigenlijk weinig tot niet gebruikte of niks mee deed. Denk aan tijdschriften, beautyboxen, loterijen etc. Door deze op te zeggen heb ik mijzelf maandelijks flink wat kunnen besparen.

Tip 3: Check je mobiel en tv abonnement.

Als ik soms hoor wat mensen betalen voor hun mobiele abonnement dan schrik ik soms enorm. Ik heb eigenlijk altijd een simonly abonnement en betaal niet meer dan €12 per maand. Sinds dit jaar heb ik ook een mobiel via mijn provider gedaan, maar ik had even goed een goede tweede hands via marktplaats kunnen kopen. Doordat ik een mobiel abonnement heb bij Telfort kun je als je tv en internet neemt voor €30,- per maand dit hebben. Heb jij een Netflix abonnement? Hoor dan eens om je heen of je deze misschien ook kunt delen met iemand anders en op die manier kun je Netflix voor de helft gaan bekijken.

bank-note-209104_960_720

Tip 4: Check je verzekeringen

Na mijn scheiding kwam ik er pas achter hoeveel verzekeringen ik had en het bleek dat ik ook nog verzekerd was voor iets wat niet meer van toepassing was. Door mijn verzekeringen eens onder de loep te nemen en te kijken of ik bepaalde kon afsluiten of overzetten kon ik mijzelf weer aardig wat geld per maand besparen.

Tip 5: Energie besparen

Het is niet meteen eentje die je zal merken in je portemonnee, maar zeker eentje om rekening mee te houden. Door je energie gebruik zo laag mogelijk te houden betekent dat je in de toekomst misschien ook een lager maandelijks tarief kan betalen.

Tip 6: Thuis eten

Er is niks gemakkelijker dan snel even eten bestellen of uit eten gaan. Door zelf te gaan koken bespaar je vaak behoorlijk wat kosten en er zijn genoeg snelle maaltijden die je klaar kunt maken. Bijvoorbeeld door meer te koken op een dag en deze in de vriezer te bewaren. Even opwarmen en klaar. Hiermee kun je echt behoorlijk geld besparen.

Tip 7: Verkoop spullen

Wanneer ik merk dat ik wat krapper bij kas kom dan kijk ik altijd goed rond in mijn huis. Er zijn altijd wel ongebruikte spullen en deze zet ik dan op marktplaats of een Facebook verkoopsite. Op die manier ben ik ook meteen van mijn spullen af en hou ik er een extra centje aan over.

Tip 8: Koop tweede hands.

Hoe jij je spullen op marktplaats kan verkopen, kun je ze er natuurlijk ook kopen. In mijn huis is eigenlijk niks meer nieuw en kocht ik bijna alles 2e hands. Er zijn genoeg mensen die graag van veranderingen houden en zetten nog zeer goede spullen voor een veel schappelijkere prijs dan nieuw op marktplaats. Dit kan je enorm veel geld besparen. Dit geldt niet alleen voor interieur, maar ook voor kleding en huishoudelijke apparaten. Je kan ook eens een kijkje nemen bij dakdekker Zoetemeer.

Er zijn op het internet nog vele bespaartips te vinden en als jij, net als mij soms even op de centen moet gaan letten zijn deze tips of die op andere sites de juiste die je kunnen helpen. Gezien ik altijd op zoek ben naar nieuwe en briljante tips..

Welke bespaar tip heb jij voor mij?

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge