12 maanden zwanger

Als iemand mij zou vragen of ik kinderen wil, dan was vroeger mijn antwoord altijd standaard nee, maar de deur heeft nooit helemaal dicht gezeten. Toch is het voorlopig nog geen issue voor mij, maar toch wilde ik het boek 12 maanden zwanger graag hebben. Een boek geschreven door Willemijn van Lochem en Martine Heemskerk, twee bloggers/youtubers die ik al wat jaren volg. Ik wilde hen graag steunen door het boek te kopen. Het boek heb ik gelezen en vandaag vertel ik je mijn mening over het boek.

Willemijn en Martine beloofden een boek over zwangerschap en de eerste drie maanden van het kind. Het zou geschikt zijn voor moeders, aanstaande moeders, maar ook voor vrouwen die (nog) geen kinderen hadden. Ik behoor tot de laatste groep en ik denk dat een boek over zwanger zijn en kinderen krijgen voor deze doelgroep wel lastig schrijven zijn. Hoe kunnen ze echt rekening houden met deze doelgroep in een boek zoals deze?

Ik heb het boek in pre order gekocht en toen ik het binnen kreeg was ik enthousiast over de vormgeving. Hard cover en mooie kleuren en goed opgebouwd. Aan de binnenkant vind je mooie foto’s van hen en de kinderen. Het boek is erg fijn lezen en leuk opgebouwd. Zo vind je tips per trimester en daarin ook hun eigen verhalen. Persoonlijk vond ik de tips en de echte nodig lijsten niet zo interessant. Tenslotte ben ik daar totaal niet mee bezig en voldoet het niet aan behoeften die ik heb. Mijn interesse was vooral naar hun eigen verhalen.

Daarmee kan ik je vertellen dat ze open en eerlijk zijn en een mooi beeld geven over het feit dat zwanger zijn niet altijd betekent dat je op een roze wolk zit. Door de oprechtheid past het boek bij mijn beeld van hoe het zou kunnen zijn. Ik geloof namelijk niet dat het allemaal roze kleur en manenschijn is. Gezien ik de meiden ook al geruime tijd volg en in hun vlogs de strubbels met opvoeden ook wel eens zie hebben ze aan mijn volwachtingen gedaan in het boek. Geen blad voor de mond en een eerlijk verhaal.

Wel denk ik dat het boek super leuk is voor de net zwangeren en dat zij het gevoel zullen krijgen oprechte adviezen te krijgen die zij kunnen inzetten in hun verloop van de zwangerschap. Vooral de kwaaltjes die ze belichten zullen denk ik voor vele herkenbaar zijn.

Het boek raad ik zeker aan voor vrouwen die zwanger zijn of net een kindje hebben. Leuk als cadeau voor je zwangere vriendinnen. Of hij echt geschikt is voor vrouwen die niet zwanger zijn en dit voorlopig ook niet willen? Ik vind het lastig dat te bepalen. Verschilt erg van persoon hoe je daar in staat. Wat mij helemaal leuk zou lijken is wanneer de mannen van Willemijn en Martine hetzelfde boek zouden schrijven, maar dan vanuit het aankomende vader perspectief.

Wat ik ook helemaal dapper vind is het feit dat ze het boek zelf hebben uitgegeven. Een eigen uitgever en alles in eigen handen behouden. Iets wat hun ongeloofelijk siert en daarmee hebben laten zien dat dromen die je hebt behaalbaar zijn.Hij kost €29,95 maar dat is hij zeker waard als je ziet hoe stevig hij letterlijk en figuurlijk in elkaar zit. Gezien de dames hem zelf uitgeven kun je het beste terecht op hun eigen webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge