Health: 5 redenen om een stappenteller te gebruiken.

Sinds kerst 2015 gebruik ik een stappenteller en als iets mij heeft gemotiveerd is het mijn stappenteller wel. Mede dankzij de stappenteller viel ik 9 kilo af. Zelf gebruik ik de Fitbit Flex, maar er zijn zoveel meer soorten waarmee je doelen zou kunnen behalen. Vandaag geef ik jou 5 redenen waarom ook jij een stappenteller zou moeten gebruiken!

20160613_175127

1. Hij helpt je meer te bewegen.
We weten allemaal wel dat beweging goed voor onze gezondheid is, maar het is soms wel lastig om de juiste beweging te krijgen per dag. Ik dacht altijd dat ik best veel beweging had, maar tot ik de stappenteller voor het eerst gebruikte bleek ik nog geen 2000 stappen per dag te zetten. Sinds mijn stappenteller beweeg ik veel meer en loop ik per dag tussen de 8000 en 12.000 stappen. Soms moet ik nog 1000 stappen om de 10.000 te behalen en doe ik even een extra rondje. Want het voelt altijd zo goed om de 10.000 te behalen.

2.  Hij daagt je uit om meer uit jezelf te halen.
Al ben je moe en heb je eigenlijk het liefste zin om op de bank te gaan zitten, mijn stappenteller helpt mij om meer uit mijzelf te halen. Ik word getriggerd door de lichtjes op mijn fitbit en als ik dan zie dat er maar twee lampjes branden dan wil ik meer. Het helpt mij om nieuwe records te zetten met wandelen en dat vind ik leuk. Uiteindelijk heeft het er weer voor gezorgd dat ik weer ben begonnen met hardlopen. Natuurlijk moet jij jezelf motiveren om meer uit jezelf te halen, maar de stappensteller ondersteund dit wel.

SAMSUNG CSC

3. De bandjes zijn hip, hipper, hipst.
Als je een stappenteller hebt, die om je pols gaat, dan heb je tegenwoordig hele mooie uitvoeringen en zijn de bandjes gewoon leuk en mooi. Met de Fitbit Flex kon ik via Ebay heel goedkoop extra bandjes bestellen en heb ik nu een leuke collectie en kan ik de bandjes leuk matchen met mijn outfit. De bandjes vallen op en mensen vragen ook vaak wat ik om mijn arm heb en dan leg ik uit wat het is. Je hebt ook uitgebreide stappentellers die ook meteen de tijd aangeven, maar waar je ook van alles vanaf kunt lezen en dan heb je natuurlijk een hele mooie gadget om je arm hangen.

4. Je conditie verbeterd.
Doordat je meer gaat bewegen met een stappenteller, bouw je ook langzaam je conditie op. Ik dacht vaak dat je met gewoon wandelen niet echt je conditie op zou kunnen bouwen, maar toen ik begon met hardlopen merkte ik hoe mijn conditie door het wandelen elke dag was verbeterd. Dit zorgt ervoor dat je ook meer energie krijgt en juist weer meer gaat bewegen.

SAMSUNG CSC

5. Hij maakt je bewust van je gewoonten.
Met de Fitibit Flex kun je naast je stappen nog meer aflezen en dit heb ik 6 maanden heel erg intensief gedaan. Ik voerde alle gegevens in op de app. Ik kreeg zo een heel goed beeld van mijn eetpatroon en bewegingspatroon. Het zorgde ervoor dat ik meer water ging drinken en dat ik niet teveel, maar ook niet te weinig calorieën binnen kreeg. Ik werd mij erg bewust van alles wat ik deed en at. Heb je alleen een stappenteller zonder andere functies, dan zijn er wel apps die ondersteunend kunnen zijn zodat je een heel compleet plaatje erbij krijgt.

Heb jij al een stappenteller en wat is voor jou het voordeel er aan?

onder3

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge