Health: 5 redenen waarom wandelen zo fijn is

Sinds januari 2016 ben ik begonnen met wandelen, minimaal 3 keer per week wil ik een flinke wandeling maken en daarnaast probeer ik elke dag de 10.000 stappen te halen. Dit gaat mij aardig goed af, met een klein dipje tijdens mijn verhuizing, maar nu weer helemaal terug en vandaag 5 redenen waarom wandelen zo fijn is!

man-1075133_960_720

Het is gezond.
Bewegen is gezond en iedereen zou dagelijks minimaal 30 minuten moeten bewegen. Vooral mensen met een kantoor baan bewegen vaak veel te weinig. Wandelen is een hele gezonde manier van bewegen en is voor de meeste mensen ook haalbaar.

Het zorgt voor een opbouw van je conditie.
Je hoeft niet beslist naar de sportschool of te gaan hardlopen om je conditie op te bouwen. Met wandelen werk je ook degelijk aan je conditie. Ik merk het aan mijzelf dat mijn conditie erg vooruit is gegaan door het wandelen. Wel is het zo dat de conditie opbouw langzamer gaat dan met regelmatig hardlopen bijvoorbeeld.

Het zorgt voor rust in je hoofd.
Hoe je ook wandelt, met muziek op of alleen of samen met iemand, wandelen brengt rust in je hoofd. Hiervoor moet je wel minimaal 30 minuten gaan wandelen. Dit is voor mij een grote reden waarom ik ben gaan wandelen. Vaak denk ik aan van alles tijdens het wandelen en aan het einde van mijn wandeling denk ik vaak niks meer en heb ik vaak verschillende gedachten op een rij kunnen zetten. Ik wandel het meest alleen en ik heb altijd mijn oordoppen in, maar soms kies ik er juist voor om even in stilte te wandelen en echt te genieten van alles om mij heen. Met muziek op kies ik vaak voor wat uptempo muziek om mijn wandeltempo wat omhoog te schroeven en daardoor kom ik vaak ook in een bepaald ritme wat mij rust geeft.

Minste kans op blessures.
Wandelen is een van de veiligste vormen van bewegen. Je spieren en gewrichten krijgen het niet te zwaar te voortduren. Daarnaast kun je wandelen langer volhouden en zorgt er voor dat je langer in beweging kan blijven. Ook het herstellen van de spieren na een wandeling is sneller dan bijvoorbeeld een racefiets tochtje.

Het is gratis.
Je hoeft niet naar een dure sportschool en je kan met je normale schoenen vaak al een heel stuk wandelen. Ook hoef je niet beslist sportkleding etc. aan te schaffen om echt lekker te kunnen wandelen. Zelf heb ik wel goede wandelschoenen aangeschaft en draag ik het liefst mijn sportbroek tijdens het wandelen, maar dat is een keus.

Wat zouden jouw redenen zijn om te gaan wandelen?

onder3

2 Comments

  • Jayne van der Wijk

    Het is gewoon heerlijk om buiten te zijn. Omdat ik best veel binnen ben door mijn werk, is het altijd echt genieten. Vooral rond deze tijd van het jaar. Alles is
    oogverblindend groen en als ik rond ons dorp tussen de weilanden loop en al die bloemen en dieren zie, en de geur van pas gemaaid gras opsnuif dan is mijn dag
    compleet en kun je niets anders zijn dan dankbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge