Aan de slag met mijn blogstatistieken

Schrijven en bloggen, het is iets wat bij mij hoort en past. Iets wat minder goed bij mij past? De statistieken aflezen van mijn blog. Tegenwoordig moet je met regelmaat pitchen voor leuke opdrachten en wordt er gevraagd naar deze statistieken. 

Hoewel ik al jaren blog en mij soms probeer bezig te houden met SEO regels, statistieken en alles wat achter de schermen gebeurd, lukt het mij maar niet om er echt achter te komen hoe dit alles nu werkt.
De taal die er gebruikt wordt vind ik vaak lastig te omcijferen in Jip en Janneke taal.

Echter merk ik de laatste tijd dat ik nieuwsgierig raak naar wie mijn blog leest en welke artikelen er goed worden bekeken. Daarom ging ik op het internet op zoek naar sites die mij hiermee konden helpen. Na het lezen van een aantal sites was mijn motivatie alweer in de mineur. Dit  komt mede omdat mijn interesse er ook niet ligt. 

Via google analytics weet ik ondertussen wel wat dingen te vinden. Daarnaast heb ik via plugins Jetpack ook een analytics op mijn blog gezet. Deze twee zijn voor mij redelijk overzichtelijk. Echter merk ik dat ik er soms door teleurgesteld word, gezien op sommige artikelen maar 1 view wordt aangegeven. 

Nu ben ik mij bewust dat ik niet veel aan blogpromotie doe. Het kost mij momenteel teveel tijd om daar bewust ook mee aan de slag te gaan. Daarnaast ben ik wel benieuwd via welk kanaal ik dit ook het beste zou kunnen doen. Ik heb een Facebookpagina, Twitteraccount en Instagram. Alleen vind ik vooral mijn facebookpagina lastig bij te houden. 

Stiekem ben ik wel benieuwd hoe mijn mede bloggers dit allemaal doen. Hoe heb jij jezelf op de hoogte gebracht hoe SEO en statistieken eigenlijk allemaal werken? Welke kanalen gebruik jij om je blog te promoten? Het lijkt mij leuk om hier tips en trucs te delen, zodat iedereen het zou kunnen inzetten voor zijn eigen blog. 

3 Comments

 • Anne

  Ik heb heel erg veel zelf uitgezocht, maar raakte daarbij regelmatig in de war. Ik ben uiteindelijk afgelopen jaar naar Blogger By Nature gegaan en heb daar een workshop SEO gevolgd. In februari organiseer ik voor het eerst zelf een workshop SEO die wordt gegeven door Rutger Steenbergen (grote naam in de SEO wereld) en daar hoop ik zelf ook weer wat van te leren ;). Misschien is die workshop ook wel wat voor jou? Lijkt me sowieso fantastisch leuk om jou een keer in het echt te zien 🙂
  Anne onlangs geplaatst…6 WordPress plugins die elke blogger nodig heeftMy Profile

  • Atenga

   Hey Anne,

   Ik zag daar iets van voorbij komen in mijn mailbox idd. Voor mij vaak niet haalbaar i.v.m. mijn werk. Wanneer is de workshop die jij organiseert? Kijken of ik misschien dan kan aansluiten?! Ik blijf het allemaal wat ingewikkeld vinden 😉 En zeker leuk om jou te ontmoeten!

   • Anne

    Ja dat is lastig dan! De workshop is 23 februari, van 9.30 tot 12.30 in Utrecht. Ik ben zo vrij geweest om de link naar de workshop in het balkje toe te voegen 🙂 Rutger vraagt ook specifiek naar problemen waar iedereen tegenaan loopt, dus het is echt hulp op persoonlijk vlak. Vind ik zelf erg prettig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge