Afvallen, doe wat goed voor jou voelt.

Terug naar dit is het doel..

Twee jaar geleden was ik lekker bezig. Was zo rond de 80 kilo en ik voelde mij er erg fijn bij. Ik was daarvoor jaren met flink wat overgewicht. Toen ik mijn depressie kreeg, 5 jaar geleden, viel ik zonder enige moeite 10 kilo af. Dat smaakte naar meer. Ik denk dat het in die periode ook goed lukte gezien ik het bewegen ook nodig had om mijn depressie aan te gaan. Toen ik 1,5 jaar geleden mijn vriend leerde kennen waren we beide happy met ons gewicht. Toch is er bij ons beide het eten er weer in geslepen. We hebben beide veel aanleg om te groeien en dat gebeurde dus ook.

Terug naar mijn overgewicht. 3 maand geleden hadden we samen een goed gesprek. We wilden het anders en we wilden er samen tegenaan gaan. Toch leken voorgaande zaken die voor ons werkten nu niet te werken. We werden niet gestimuleerd en gemotiveerd. We hadden beide er een handje van elkaar in lekkere dingen, zoals ijsjes, te praten. Mijn vriend had al een tijdje gehoord van bepaalde shakes en wilde dit eigenlijk wel proberen. Ik was enorm sceptisch. Wist wel dat shakes op het korte termijn zouden werken, maar als je er dan mee stopt je extra hard aan kan komen. Eigenlijk was ik wel beetje de hoop kwijt dat ik mijn motivatie nog ergens zou vinden en ik stemde in met een proefpakket.

Drie dagen gingen we het programma volgen en ik was na drie dagen eigenlijk helemaal om. Niet omdat ik meteen afviel, maar omdat ik niet hoefde na te denken over mijn eet structuur. Het feit dat ik in de ochtend binnen no time alles klaar had voor mee naar het werk was echt voor mij zo fijn. De shakes waren daarnaast ook nog eens erg lekker. Ook de overige snacks die je erbij kunt nemen zijn echt lekker van smaak. We spraken af om het een kans te geven. Samen in gesprek met de persoon die ons hiermee in aanmerking bracht.

2016 vs 2011

Financieel was het wel even een bedrag, maar ik moet echt eerlijk bekennen dat ik er super blij mee ben. We doen het echt niet helemaal volgens de regels, maar sinds ik ben begonnen zo’n 1,5 maand geleden ben ik nu bijna 6 kilo kwijt en heb ik zoveel meer energie. Dit meer energie hebben levert voor mij al zoveel meer op dat ik eigenlijk niet meer anders zou willen. Nu we de eerste grote aankopen achter de rug hebben en onze eigen draai hebben gevonden in hoe wij hier mee omgaan is het ook een stuk voordeliger geworden.

In het begin wilde ik niemand er echt over vertellen. Een soort schaamte dat ik aan de shakes zat en dat nodig had om af te vallen. Nu ben ik eigenlijk wel zo ver dat ik op dit moment in mijn leven er baad bij heb. Vorige keer deed ik het met sporten in combinatie met mijn depressie. Daarna wist ik weer wat af te vallen door te wandelen. Alleen door mijn aanleg is een balans houden lastig. Nu met de shakes weet ik ook dat ik veel meer controle zou kunnen houden op langer termijn. Dan maar wat meer geld er aan kwijt, maar ik ben er klaar voor om de komende jaar er helemaal voor te gaan en mijn 30 kilo weer kwijt te raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge