Afvallen en waarom het maar niet wil lukken.

Van alles heb ik geprobeerd, maar het afvallen wil dit keer maar niet lukken. Na vele frustraties en verschillende manieren in te zetten ben ik anders naar mijn afvallen gaan kijken. Waarom lukt het niet en zijn de doelen die ik hierbij stel terecht?

Zo schreef ik in september dat ik tevreden was met het gebruik van shakes. Hoewel ik de structuur echt heel fijn vond, kreeg ik last van mijn darmen. Dit maakte dat ik echt stopte met het product. Ik probeerde met gezonde maaltijden de structuur wel aan te houden, maar dit verliep niet zoals ik wilde. Naast mijn eetpatroon wilde ik graag weer gaan bewegen. Wandelen en hardlopen in eerste instantie. Ik kocht nieuwe hardloop schoenen, zocht mijn hardloop trainingsschema’s weer op en toen bleef het er bij. Avallen en waarom het maar niet wil lukken werd mijn vraagstuk.

Ondertussen ben ik niet meer aangekomen tussen juli en nu. Het is wel even wisselend geweest, maar met een zwangerschap veranderd er natuurlijk veel in je lijf. Maar uiteindelijk ben ik nu nog hetzelfde dan toen ik weer er mee aan de slag wilde.

Samen in gesprek met mijn vriend, maar ook met anderen om mij heen was ik vooral benieuwd wat maakte dat het mij nu gewoon niet lukte dingen op te pakken om te gaan afvallen. Mijn doelen lagen verkeerd en dit zorgt dat de interne motivatie bij mij niet kloppend waren met de doelen die ik mijzelf stelde. Ja ik wil afvallen, maar het onderliggende vlak hierbij is vooral dat ik weer beter in mijn vel wil zitten.

Ik vergeleek mijn situatie nu met de situatie van een paar jaar terug. Toen viel ik bijna 30 kilo af en had ik de motivatie om te bewegen en gezondere keuzes te maken betreft mijn voeding. Alleen de situatie is nu gewoon anders. Toen was afvallen namelijk een bijkomstigheid van mijn depressie. Daarna was de motivatie om het voor een ander te doen. Dit keer wil ik dat de motivatie voor mijzelf is. Omdat ik er hinder van ervaar.

Nu merk ik dat de motivatie in mijn hoofd er wel is, maar dat ik vooral een goed plan mis. Ik ga goed op richtlijnen die ik op papier kan zetten en waar ik op gewezen kan worden. Nu doe ik alles intern in mijn hoofd en dat maakt cheaten, voor mij te makkelijk. Zelfdiscipline is een woord die ik vaak voorbij hoor komen als ik het heb over dit antwoord. Misschien is mijn zelfdiscipline gewoon niet vermogend genoeg om het voor elkaar te krijgen. Dit is iets wat ik voor mijzelf eerst zal moeten omarmen voor ik andere beslissingen kan maken.

Binnenkort ga ik naar Vlieland om mijn mindset weer te resetten. Dit kan ik op dit eiland en dat helpt mij om weer vooruit te kijken. Het heeft op dit moment niet te maken met dat ik te lui ben of gewoon de zelfdiscipline niet op kan brengen. Het heeft vooral te maken dat mijn mindset niet in balans is met eigen lijf.

Ik houd jullie op de hoogte van deze nieuwe inzichten en zal kijken of er nog meer redenen zijn waarom het afvallen maar niet wil lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge