Persoonlijk: Atenga’s world, day out my life

Ik weet niet wanneer het de laatste keer was, maar een behoorlijke tijd geleden, dat ik jullie een dagje meenam in mijn leven. Gezien ik door de week natuurlijk gewoon aan het werk ben zijn zulke dagen nooit leuk om vast te leggen, maar afgelopen zondag leek vond ik het een leuk idee. Dus benieuwd hoe mijn dag eruit ziet? 

Sinds januari heb ik een heel nieuw ritme en structuur en dat resulteert in het feit dat ik elke ochtend tussen 6 en 7 uur wakker ben. Zo ook deze zondagochtend. Half 7 stond er op mijn telefoon en ik probeerde mij nog even om te draaien, maar ik was wakker. Gezien ik het wel heerlijk vind om nog even lekker in mijn bed te blijven keek ik YouTube filmpjes tot 8 uur.

Goedemorgen! Ik trok mijn onsie even aan. Momenteel ben ik een vitaminekuur voor mijn gezicht aan het gebruiken (review komt nog) en dit is de derde week dat ik er mee bezig ben. Mijn huid is echter zo ongelooflijk droog en kwetsbaar dat ik hoop dat dit echt goed zal doen.

Zondag is mijn wasdag. Weet niet waarom, maar ik vind het heerlijk om op zondag mijn was te doen en alles voor de nieuwe week klaar te hebben. Mijn tas van sporten moet nog uitgepakt worden en wat er meestal gebeurd als ik bezig ga met een klusje.. juist ik ga door en voor ik het weet heb ik mijn huis weer helemaal netjes en schoon.

Dit alles doe ik trouwens onder genot van muziek. Zaterdag had ik het nieuwe album van Ed Sheeren in mijn bus en ik kan er momenteel even geen genoeg van krijgen. Er staat gewoon geen een nummer op die ik niet mooi vind. Ik koop trouwens niet vaak cd’s maar merk dat ik het wel weer iets vaker wil doen. Ook voor in de auto, want ik rij veel en heel eerlijk ben ik de nummers op de radio wel eens even zat.

Na de klussen in huis is het tijd voor mij om mijn laptop op te starten en te schrijven voor mijn blog! Ik had vorige week niet echt motivatie om te bloggen en dat betekent dat ik nu dus wel “moet” en wederom is het wel even lastig mijn schrijven op gang te krijgen. Ik weet niet wat het is met mij dat ik zo golf met mijn inspiratie en ik soms weken echt moeite heb en andere momenten zoveel op een dag weet te schrijven. Gelukkig zijn er wel wat dingen waarover ik nog een artikel wilde doen en dit helpt mij om op gang te komen. Mijn ontbijt neem ik tijdens het schrijven. Smoothie en water.

 

Om half 10 komt het zonnetje door en besluit ik te gaan wandelen. Dit doe ik eigenlijk elke zondag. Wandelen maakt mij rustig en na mijn wekelijkse weegmoment ben ik even boos en dan is wandelen heerlijk om even hoofd te legen.

Tijdens het wandelen kom ik leuke plekjes tegen en dit vind ik nog steeds een van de mooiste plekken in Franeker. Het heeft zo’n rustige invloed op mij als ik over dit bruggetje loop.

Ook kom ik lente bloemetjes tegen en daar word ik vrolijk van. De lente komt dichterbij en ik merk wel dat ik er enorm naar uitkijk. Ben wel toe aan meer licht en zon in mijn leven.

‘ S middags besluit ik naar de Centrale in Leeuwarden te gaan. Ik wil graag een balance board nog voor bij mijn wii, maar gezien ik weer lekker laat ben met zulke dingen is dat niet eens meer in de winkels te koop. Ik sneup nog even in de mediamarkt en de Big Bazaar en kom uiteindelijk thuis met batterijen en een ontstopper.

Zondags is vaak de dag dat ik mijn voorbereidingen doe voor mijn smoothies. Dat betekent inslaan van groente en fruit. Dit gaat er in een week met gemak door heen tegenwoordig en ben wel beetje trots op mijzelf dat ik mijn fruit en groente inname zo heb verbeterd.

Ik steek mijn nieuwe geurkaars aan van Yankee candle die ik laatst in een winkeltje hier in Franeker kocht. Zo fijn dat ze dat hier gewoon verkopen! Daarna is het tijd om nog wat administratie te doen. Zo doe ik mijn belastingaangifte en ben ik aan het kijken naar een nieuwe energie maatschappij. Ik wil graag een Toon of iets wat mij laat zien hoe mijn verbruik is. Ook wil ik wisselen van Telfort naar Ziggo. Puur omdat Ziggo veel meer biedt qua films en series en gezien ik bijna geen tv kijk vind ik dat veel prettiger en sinds alles van HBO erheen is gegaan baal ik al dat ik het niet heb. Het enige is dat het wel een stuk duurder is. Ik denk er daarom nog even over na.

Dan ga ik foodpreppen, oftewel alles in stukje snijden en zakken maken met alles voor mijn smoothies. Zo kan ik elke ochtend opstaan, zak uit de vriezer halen, mij klaarmaken en dan ineen keer alles in de blender doen en blenderen maar. Ik ben aan het experimenteren met nieuwe ingrediënten.

Als alle zakken zijn gevuld en in de vriezer liggen maak ik vast van de overgebleven spullen een smoothie voor morgenochtend. Ik moet dan 6 uur op staan en dat is voor mij doen extreem vroeg. Ook maak ik meloen klaar voor morgen en maak ik vanavond mijn lunch nog even klaar. Hoe meer ik in de ochtend aan tijd kan besparen, hoe fijner 😉

Ik word een beetje onrustig en eigenlijk wilde ik nog wel even een wandeling maken, maar als ik naar buiten kijk zie ik donkere wolken. Ik besluit even te gaan gamen. Ik heb sindskort een Wii dus en 230 spellen erbij, maar mijn favoriet op dit moment is even Donkey Kong country returns.. Vroeger deed ik dit altijd op mijn nintendo 64. Later speel ik ook nog even Mario kart.

Dan is het 5 uur en ik bedenk mij hoe snel de dagen door de week gaan, maar hoe langzaam ik soms vind dat de weekenden gaan. Ik besluit om mijn haren te gaan verven. Dit doe ik met haarverf van de Etos, waar ik erg enthousiast over ben, meteen maak ik foto’s voor een review.

Terwijl mijn kleur intrekt maak ik mijn salade klaar. Heerlijk een grote schaal vol salade. Ik bouw hem altijd helemaal op met verschillende ingrediënten. Zo gaan er verschillende slasoorten in, pijnboompitten en paprika, tomaat, komkommer en lente uit.

Ik neem plakjes kalkoenfilet en cervelaat en maak daar kleine stukjes van als vlees in de salade. Beetje honing mosterd dressing eroverheen en een heerlijke salade. Ik kan hem echter niet op en de helft doe ik in een bakje en neem ik morgen mee als lunch.

Na het eten schrijf ik nog wat aan artikelen en zap ik nog wat door de zenders op de televisie. Ik besluit suicide squad te gaan kijken. Ik heb hem al eens half gezien en wilde hem heel graag uitkijken want hij is echt super! Als laatste van de avond pak ik mijn spullen in voor morgen en is het tijd om te gaan slapen. Het weekend is weer voorbij en morgen mag ik weer lekker een weekje werken.

Hoe was jullie weekend?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge