Atenga’s world in a month #1

Stiekem is het een van de leukste dingen die ik bij andere bloggers lees.. Hun wekelijkse dagboek of kijk in het leven van de desbetreffende persoon. Nu wil ik dit voor mij niet wekelijks, maar lijkt het mij leuk om dit wel over de maand te doen. Vandaar de titel van deze rubriek. Hoewel we eind september zijn als jullie dit lezen, laat ik jullie nog meekijken naar mijn maand augustus. Deze maand stond in het teken van werken, warm weer, spontane vakantie Frankrijk en eerste artikelen schrijven.

Frankrijk/Spanje

Laat ik beginnen met onze spontane trip naar Zuid – Frankrijk. Wat begon als grapje, we komen wel even een dagje langs, werd een serieus aanbod om een paar dagen bij familie op de camping te komen. Tijdens onze vakantie deden we een tripje naar Spanje en dit was echt een waanzinnige reis langs de kust door de bergen. Naast deze dag hebben we vooral genoten van het leuke gezelschap. Door deze vakantie ook weer echt even het gevoel van oom en tante te zijn van de drie kinderen.

Liefde voor deze man en omgeving

Ik schrijf nog een apart artikel over onze vakantie en de plek waar we verbleven, maar ik heb echt genoten van deze vijf dagen. Hoewel 14 uren heen en 14 uren terug rijden wel pittig was, moest ik de dag erna meteen weer aan het werk. Waardoor ik nog wel wat dagen nodig was om bij te komen van de trip.

En we gaan los..

De maand augustus stond voor ons in het teken van de start van onze toekomst. We hebben een heel jaren plan voor de boerderij en in we gingen deze maand van start met de schuur en buiten. We krijgen extra stallen voor de paarden en het was hoogtijd om alle troep eens op te ruimen.

before foto..

We pakten de stallen aan, storten beton en gingen aan de schoonmaak. Gelukkig kregen we hulp van vrienden en familie. Hierdoor zijn we in een week tijd enorm opgeschoten en zijn super blij met het resultaat.

Na de grote opruiming..

Naast de vakantie, opknappen van de schuur en genieten van het mooie weer moest ik ook gewoon werken. Deze maand ging het niet zo lekker op mijn werk. Wat maakt dat ik heel erg aan het bedenken ben wat ik nu precies wil met mijn werk en hoe ik mijn toekomst zie. Dit zorgde af en toe voor down momenten. Daarnaast was het 20 augustus ook 11 jaar geleden dat mijn zus overleed. Voor mij altijd een beladen maand.

Make-up dragen…

We gingen ook naar een bruiloft in Maastricht. Gezellig in de camper van mijn schoonouders. Gezien we beetje aan de late kant waren, heb ik mij tijdens de rit opgemaakt. Besefte dat dit wel heel lang geleden was. Toen we op de plek van bestemming waren mij snel omkleden. Wat is een camper dan ideaal, want je hebt gewoon je huis bij de hand.

En toen ging het mis..

op de terugweg kregen we helaas een klapband op de snelweg. Zelf nog niet echt meegemaakt en ik moet zeggen het is best wel heftig zo aan de snelweg. Hulp kwam ongeveer na 1,5 uur op gang en werden we naar een veiligere plek gebracht. Doordat er ook nog een ongeluk gebeurd was, kon Rijkswaterstaat niet eerder ons helpen. Eenmaal op een veiligere plek hielp de Duitse wegenwacht ons verder. Gezien wij natuurlijk in Duitsland wonen hebben wij een Duitse ANWB. We waren dicht bij de grens en dus kwamen ze ons in Nederland helpen. De rit van 4 uren werd er een van 8 uren.

Tijd voor relaxing

De maand was erg druk met klussen en sociale bezigheden. Super leuk, maar ik merkte dat ik ook erg toe was aan mijzelf en relaxen. Dit heb ik ook volop kunnen doen. De warmte is niet mijn favoriet, maar door de hangmat heb ik wel erg kunnen genieten van de kleine momenten met mijzelf.

Mijn nieuwe aanwinst..

Ik kocht de Bose quietcomfortII 35 en ben helemaal verliefd op de kwaliteit en design. Heerlijk om mijzelf heerlijk af te kunnen sluiten van alle prikkels. Hierdoor kon ik mijzelf vaak sneller opladen en weer helemaal mee doen in alle sociale bezigheden. Deze review ik binnenkort nog op mijn blog.

Nike genieten van de ventilator

Wij waren niet de enige die last hadden van de warmte deze maand. Wat maakte dat Nike heerlijk genoot van de ventilator op onze slaapkamer. Ze wordt groter en dat merk je echt. Het echte kleine is er nu vanaf. Dit maakt dat ze gelukkig wel wat beter luistert en maakt ze niet meer alles stuk met haar kleine nageltjes. Hierdoor genieten wij wat meer van haar en hoeven we ook niet meer zo op te letten als ze alleen is.

Al met al een heerlijke maand en het leuke is dat voor ons de maand september nog veel leuke dingen brengt. Zo gaan we nog op vakantie naar Italië en gaat mijn blog weer online. Dit maakt dat ik de maand september ook wel een beetje spannend vind. Doordat ik weer ben gaan schrijven is ook mijn ritme weer anders. Kijken hoe ik dit allemaal ga ervaren. Dit lees je volgende maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge