Persoonlijk: Atenga’s world Op Vlieland #2

Hoewel ik alweer bijna 2 weken thuis ben van mijn vakantie, wilde ik jullie nog even mee laten genieten van mijn laatste dagen van Vlieland. Deze verliepen wat actiever dan de eerste dagen. Benieuwd wat ik allemaal heb ondernomen? Lees dan lekker verder.

20161015_163358

Over mijn eerste dagen op Vlieland kun je hier lezen en nadat ik mij wat uitgeruster voelde ging ik de laatste dagen van mijn vakantie op Vlieland wat actiever invullen. Het weer was de eerste dagen koud en nat, maar de vrijdags begon het droger te worden en na zaterdagmiddag was het weer echt perfect. Hoewel ik wel vaker op Vlieland ben geweest zijn er altijd dingen die ik nog niet had gedaan.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Zo ging ik met de Vliehorseexpress naar het westelijke puntje van Vlieland. Deze trip kost €15,50 en hoewel het een beetje aan de prijs is ben je wel 2 uren onderweg en kom je op de mooiste locatie en ik had enorm geluk dat het weer erg begon op te knappen waardoor ik prachtige foto’s op locatie kon maken. Tijdens de trip kom je langs een drenkelingenhuisje en hier vind je allemaal spulletjes die ooit zijn aangespoeld.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Naast de spulletjes vond ik er ook een prachtig Goud haantje die na een lange fotosessie zelfs zo brutaal dat hij op mijn arm en later op mijn hoofd ging zitten. Helaas kon ik niet zo snel mijn camera draaien toen hij op mijn hoofd zat.

20161015_163232

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Na het drenkelingshuisje gingen wij door, onder het genot van een meneer met een trek harmonica die al spelend ons meer vertelde over Vlieland en het gebied waar wij door heen reden. Aan het einde van het eiland stapten we opnieuw uit en zagen we Texel op een kleine afstand van ons liggen. Het mooie was hier dat het richting Vlieland nog erg donker en bewolkt was, maar vanaf het westen kwam de zon tevoorschijn en dit zorgde voor prachtige foto momentjes en ik ging helemaal op in het maken foto’s.

20161014_145258

20161015_190606

SAMSUNG CSC

Naast dit tripje ging ik naar verschillende restaurantjes en cafeetjes om lekker te eten en te drinken. Hier wil ik nog een apart artikel over maken en hierin verwerk ik dan ook even de winkeltjes die je kunt vinden op Vlieland. Maar voor nu wil ik jullie wel even laten genieten van mooie foto’s.

20161015_181134

SAMSUNG CSC

Zondag was het een prachtige dag en huurde ik een mountainbike. Eerder een fiets huren deed ik niet op Vlieland, maar is zeker iets wat ik de volgende keer weer ga doen. Voor €8 euro kon je een mountainbike huren voor een dag. Ik fietste vooral door het westelijke deel van Vlieland en hier zie je vooral heel veel duinen. Halverwege zette ik de fiets neer en klom ik een duin op om vanuit het hoge punt de zee te kunnen overzien.

SAMSUNG CSC

Op de maandag checkte ik vroeg uit en deed ik nog een rondje over mijn geliefde eiland en nam ik nog even een thee. Om 12 uur vertrok mijn boot weer richting Harlingen. Voor de Pokemon go spelers, zet een incense aan tijdens de tocht en zorg voor genoeg ballen! Want dan weet ik zeker dat jij je pokedex nog aan gaat vullen!

Het gevoel helemaal uitgerust te zijn na hectische weken kan ik niet helemaal zeggen, maar ik heb vooral de laatste dagen van mijn vakantie op Vlieland enorm genoten!

Ben jij wel eens op Vlieland geweest?

Liefs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge