beauty: Charcoco natural teeth whitner uittesten

Eigenlijk ben ik niet echt ontevreden over mijn gebit. Mijn tanden staan redelijk recht en ik heb ook niet echt grote verkleuringen op mijn tanden. Toch kan ik wel eens wat jaloers worden op mensen met een hele mooie witte glimlach. In deze review ga ik jullie vertellen of ik na het gebruik van Charcoco natural teeth whitner ook wittere tanden kreeg.

Wat ga ik nu precies uittesten?
Ik had al wel eens op het internet foto’s gezien van soort zwarte tandpasta die je tanden witter zouden maken. Echter was het niet iets wat ik meteen uit wilde proberen. Toen ik de vraag van Charcoco.nl kreeg om het product eens te testen was ik te nieuwsgierig om nee te zeggen. Op de site vond ik een prettige uitleg van het product en het ingrediënt Activated Charcoal, speciaal behandelde koolstof, die er mede voor zorgt dat ik een mooie witte glimlach kan krijgen.
De site vertelt mij, via een handige FAQ pagina, dat je het beste een kuur kan doen van 14 dagen elke dag poetsen met Charcoco natural Teeth Whitener. Daarnaast ook hoe ik dit precies het beste kan doen. Prettig om het van te voren ook te lezen, gezien ze waarschuwen dat je het potje voorzichtig open moet maken, juist vanwege de losse poeder.


Hoewel ik net een nieuwe elektrische tandenborstel had gekocht, mag deze nog even aan de kant blijven staan. Samen met de teeth whitner kreeg ik namelijk ook een tandenborstel toe gestuurd. Een bamboe tandenborstel. De haren zijn zwart en en voelen zacht, maar stevig aan. De haren van deze tandenborstel zijn gemaakt van  Binchotan Houtskool. Volgens de site een natuurlijke witmaker voor tanden. Ik zal eerlijk bekennen dat ik het stiekem wel spannend vind om dit product uit te proberen.

Mijn allereerste indruk.

En dan ineens stop je zwarte poeder in je mond. De poeder is smaak en geurloos en voelt eerst beetje vreemd aan. Zodra je speeksel erbij komt gaat het poetsen net zoals normaal. Ik moet wel erg wennen aan de tandenborstel en de houtsmaak die het met zich meebrengt. Geloof niet dat ik meteen fan ben van de tandenborstel. De haren zijn echter fijn om mee te poetsen.

Na 2 minuten poetsen zijn mijn tanden heerlijk zwart. Heb wel meteen het gevoel dat het werkt, maar dat kan ook wel beetje psychisch zijn. Wat ik wel heel erg mis is de frisse smaak die je normaal na het tandenpoetsen hebt. Na het poetsen moet je heel goed spoelen wil je al het zwarte weer van je tanden hebben, maar zie wel zichtbaar dat mijn tanden witter zijn. Ze voelen ook erg schoon aan, terwijl je dus door de smaak dat gevoel niet hebt. Na de fotosessie van mijn tanden besluit ik dan toch nog even snel met mijn elektrische borstel en normale tandpasta bij te poetsen voor de frisse smaak.

Conclusie.

Hoewel ik in het echt wel degelijk een verschil bij mijzelf zie, lukt het niet dit goed op camera te krijgen. Ik heb nu eenmaal niet echt kleur op mijn tanden en toch zien ze er na twee weken gebruik een tint witter. Heb verschillende foto;s gemaakt, maar het is gewoon niet zichtbaar op lens. Misschien tijd om nog scherpere camera te nemen. Na het uitvoerig testen bij mijzelf ben ik op zoek gegaan naar iemand die meer verkleuringen heeft en voor wie dit misschien wel echt een verschil kan maken. Want ze worden dus echt wel witter. Dus ben jij iemand die wel echt aanslag van verkleuring heeft op de tanden, raad ik zeker deze vorm van tanden poetsen aan.

Extra info.
Wat voor mij een fijn pluspunt is het feit dat alles van Charcoco natuurlijk is en 100% vegan.
Je kan de Charcoco natural teeth whitner kopen voor €29,99 en de bamboe tandenborstel voor €4,99.

*De producten in deze review zijn verkregen, dit heeft echter geen invloed op mijn mening over het product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge