beauty: Cien shower cream vs Treaclemoon bath en showergel

Hoewel ik graag rondsnuffel in verschillende webshops, drogisterijen en luxe winkels ben ik vaak ook schuldig aan het kopen van beauty producten in de supermarkt. Zo loop ik bij de AH altijd langs de Treaclemoon producten. Nu zitten de Lidl en de AH hier in de stad naast elkaar en ik wist al dat de Lidl hun beauty producten weer meer in de schappen zouden zetten, maar ik wist niet dat ze ook een Cien shower cream op de markt zouden brengen.

Het is dat mijn liefde voor de douche en badgels van Treaclemoon zo groot is dat ik (bijna) alle geuren momenteel op mijn kastje heb staan. Toen ik bij de Lidl van het merk Cien soortgelijke producten zag staan was mijn eerste gedachte; naapers! Maar mijn nieuwsgierigheid won en ik besloot ze te gaan testen en te vergelijken met de Treaclemoon lijn.

Cien heeft drie geuren shower cream in mijn Lidl winkel namelijk; indian fruit, sweet peach en coco bahama. Na veel twijfel heb ik ze alle drie meegenomen. Mijn twijfel zat uiteraard in de coco bahama, gezien ik niet zo van de geur houd, maar misschien mijn gasten wel en ik vind het leuk als mensen bij mij kunnen kiezen.

Gezien ik de producten wil vergelijken met mijn favoriete merk heb ik ook hier van even twee exemplaren gepakt namelijk; Apple pie hug en sweet blackberry memories. Deze twee omdat ze qua kleur ook helemaal lijken op twee van Cien.

De verpakking:
Als we kijken naar de verpakking zijn ze behoorlijk gelijk. Beide komen met een doorzichtige fles. Het enige verschil is de dop. Bij Cien druk je hem in en bij Treaclemoon pop je hem open. Beide flacons trekken je aandacht door de teksten op de verpakking. Natuurlijk hebben ze beide hun eigen charmes en manier van aandacht trekken.

De geur:
Gezien de geuren niet gelijk zijn vergelijk ik deze ook niet met elkaar. Wel vind ik het belangrijk hoe de sterkte van een geur is. Ook hierbij kan ik zeggen dat ze beide gelijk opgaan. Als je de flessen opent komen de heerlijke zoete geuren je tegemoet. De geuren van Cien zijn wel iets sterker nog dan die van Treaclemoon. Persoonlijk houd ik er erg van dat ze zo sterk ruiken.

Gebruik:
Hoewel op de Treaclemoon duidelijk staat vermeld voor bad en douche zie je bij Cien alleen douche staan. Toch testte ik ze uit in mijn bad en onder de douche. Bij het douchen gaan ze weer gelijk op qua geur. Ook het schuimen gaat gelijk op. Beide weten de geur goed te behouden tijdens het douchen en na de douche ruik je nog een lichte geur op je huid. Bij het bad wist ik al dat Treaclemoon zorgt voor een heerlijk schuimend bad, alleen viel het mij op dat de geur soms erg afzwakt. Bij Cien is dit wel wat anders. Hij schuimt echt goed en de geur is tijdens het bad ook nog heel fijn aanwezig. Voor mij verdient Cien hier wel een pluspunt.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het lastig vind om van mijn lieveling af te wijken, maar Cien heeft zeker een product op de markt gebracht die niet onder doet aan Treaclemoon. Naast de kleine verschillen zijn beide erg fijn in gebruik. De geuren zijn niet helemaal te vergelijken en dat maakt het misschien juist ook leuk om beide in je stash te hebben. Het grote voordeel aan Cien is dat je voor dezelfde inhoud bijna 3 euro goedkoper uit bent als bij Treaclemoon. Dat betekent dat Cien zeker een aanrader is voor de budgetjagers onder ons. Voor mij betekent het momenteel dat ik meer dan genoeg douche en bad producten heb, maar ik zal van alles genieten.

Kende jij de geuren van Cien al?

onder3

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge