Health: Compressiekousen tijdens het sporten

Vorige week was ik een beetje aan het uittesten hoe mijn benen reageren op het feit dat ik weer wat wil gaan hardlopen. Ik weet dat ik vrij snel last van mijn scheenbenen krijg als ik een hele tijd niet heb gesport. Terwijl ik erg weinig heb gedaan had ik de volgende dagen behoorlijk last van de aanhechtingen van mijn scheenbenen. 

Deze pijn vind ik altijd heel onprettig en tijds mijn 25 jaar korfballen heb ik vele malen pijn gehad aan mijn kuiten, scheenbenen en gewrichten. Hier was niet echt een pijl op te trekken, maar het was vooral als ik een tijdje niet had gesport. Om heel eerlijk te zijn weerhoudt de pijn mij om echt weer het hardlopen ook op te starten.

Toen ik ik 2 jaar geleden stopte met korfballen zag ik steeds meer mensen spelen met compressiekousen. Zo was ik zaterdag ook even te kijken bij een wedstrijd en dan zie je ook dat meer mensen deze dragen. Ik vroeg een oude kennis van mij wat nu de voordelen waren van deze kousen en wat het voor bijdrage zou kunnen leveren aan mij als weer beginnende hardloper.

Het zou de klachten van de kuiten, achilles, scheenbenen etc. af kunnen nemen tijdens het sporten en erna. Dit komt omdat de kousen helpen een betere bloedcirculatie te generen van benen en voeten naar het hart. Door de kousen zwellen de benen minder op en blijven de aderen beter open staan. Het is belangrijk dat je de kousen na inspanning uittrekt. De kousen kunnen ook fijn zijn om te dragen bij herstellen van de spieren in de benen.

De kousen moeten worden aangemeten, tenminste dat zorgt voor de beste resultaten. Nu vond ik op compressiekousen-shop.nl veel verschillende soorten kousen voor niet een hele gekke prijs. Dus ik ben wel erg benieuwd wat deze kousen voor mij zouden kunnen doen in mijn doel om het hardlopen en eventueel korfballen weer op te pakken. Om heel eerlijk te zijn zou ik dan eerst mijn maten goed op laten meten en dan een bestelling plaatsen. Op die manier weet ik wel dat ik de juiste maten bestel.

De kousen zijn trouwens niet alleen maar in saai zwart te verkrijgen, nee er zijn diverse kleuren en ook best wel hippe motieven te krijgen. Daarnaast vind je er ook ondersteunde panty’s en voor de zwangere dames onder ons ook zwangerschapspanty’s.

Heb jij toevallig ervaring met compressiekousen? 

onder3

* Advertorial, zie disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge