healt: Eerste indruk magnesium olie.

Sinds 7 weken train ik elke week 2x met een personal trainer.. Sinds dat zelfde moment weet ik echt wat spierpijn is. Mij werd aangeraden om magnesium te gaan slikken voor snellere herstel van de spieren. Maar wist je ook dat er een sprayolie is die meteen doordringt in je huid en de spieren? 

Als je het over toevalligheden hebt, kreeg ik aantal weken terug een mailtje over ik interesse had om magnesium sprayolie wilde uittesten. Nou met al mijn spierpijn van de afgelopen weken wilde ik het zeker proberen en kon ik het ook goed gaan uit proberen.

Magnesiumonline.nl gaf mij de mogelijkheid en naast de sprayolie kreeg ik er ook een handig boekje bij waarin echt heel veel informatie staat over de werking van magnesium olie. Zo leerde ik dat de magnesium olie ook te gebruiken is tegen menstruatiepijn, atrose en ontstekingen, maar ook helpend voor mensen met fribomyalgie. Waar ik magnesium ook een tijd slikte was toen ik merkte dat ik weer wat somberder werd. Gebleken is namelijk dat bij een tekort aan magnesium dit invloed kan hebben op je gemoedstoestand.

Het boekje geeft per diagnose aan hoe en welke vorm je van magnesium het beste kan gebruiken en hoe dit het beste te doen. Het is echt een fijn boekje om mee te werken met goede instructies en tips.

Een tekort aan magnesium heeft dus best wel wat invloed op je gezondheid. Tegenwoordig is het lastig om echt de juiste voeding te vinden waar nog magnesium in zit die voldoende afgeeft wat ons lichaam nodig heeft. Daarom gebruik ik naast mijn dagelijkse magnesium tabletten nu ook de magnesium olie.

De olie waarschuwt al dat je de eerste paar keer een tinteling voelt en dit is zeker waar! Het is geen vervelende tinteling, maar je voelt het wel echt intrekken. Ik heb het nog te kort gebruikt om echt een oordeel te hebben over de werking, maar opvallend is wel dat mijn spierpijn aanzienlijk minder is de volgende dag, terwijl meestal de tweede dag heftiger is als de eerste. Dit is erg fijn, want ik kon de eerste trainingen amper nog lopen van de spierpijn.

De spray is gemakkelijk in gebruik en ruikt niet. Hij trekt redelijk snel in, al geeft de fles aan dat je het 20 minuten in moet laten werken en daarna mag afspoelen met water. Ik heb niet het gevoel dat dit nodig is en doe dit dan ook niet.

Gezien ik het vooral gebruik voor mijn spierpijn vind ik niet dat ik heel goed kan zeggen of het voor alle andere gezondheidsklachten werken. Wel heb ik positieve ervaringen met de tabletten en het feit dat ik mij destijds wel wat beter voelde. Wel wil ik deze olie eens doorgeven aan iemand die ik ken met Fribomyalgie en ben benieuwd of het voor die persoon ook echt helpend kan zijn.

Mijn eerste indruk is wel erg positief en ik vind het fijn dat ik een olie heb die mijn spieren minder pijn en strak laten aanvoelen.

Wist jij wat magnesium zo’n goede werking had op je gezondheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge