En toen vond ik opnieuw de liefde.

Liefde, iedereen zoekt liefde op een of andere manier. Ook ik heb na mijn scheiding op verschillende manieren gezocht naar liefde. Vandaag neem ik jullie mee naar mijn zoektocht en hoe ik de liefde vond.

Liefde is, samen gekke bekken trekken

In januari 2018 was ik er klaar mee. Ik was al een tijdje, voor mijn gevoel, toe aan een nieuwe liefde in mijn leven. Ik had van alles wel geprobeerd om in contact te komen met mannen. Van overmatig uitgaan tot Tinder en alles wat er tussen in zit. Tijdens een teamuitje van mijn werk kwam het gesprek uit op de liefde, specifiek mijn liefdesleven. Ik gaf aan dat het er vast ergens zou zijn, maar dat ik het niet meer wilde zoeken. In mijn eentje had ik wel geleerd om plezier te hebben en ik ging zelfs alleen op vakantie. Toen een collega mij vroeg of ik ooit een datingsite had geprobeerd, was mijn antwoord nee.

Na het uitje kwam ik thuis en dacht ik na over het gesprek die ik had gehad. Waarom zou ik een datingsite geen kans geven? Ik had een site als Tinder een kans gegeven, maar vond daar vooral mannen met een soort van bindingsangst. Op een moment ergens ging ik eens op zoek naar deze datingssites. Mijn zoektocht eindigde bij Lexa. Een datingsite waarvan ik wel had gehoord, maar geen idee hoe het in zijn werk ging. Ik melde mij aan en voor ik het wist raakte ik in gesprek met allerlei mannen. Op het moment dat ik dacht dit is niet veel anders spotte mijn oog een like op mijn profiel.

Liefde is, elkaar kusjes geven

Daar was hij dan, een jonge man met de liefste bruine ogen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Gezien we geen van beide een betaald account hadden was de optie om te chatten er niet. Mijn interesse was toch wel gewekt en ik besloot ik 28 euro te betalen en de chatfunctie werd geopend. Na wat beleefde eerste woorden en zinnen raakten we in gesprek. Na een aantal dagen besloten we nummers uit te wisselen en gingen we over op whatsapp. Waar ik met mijn voornaam redelijk makkelijk ben te vinden op het mooie internet, kon ik hem maar niet vinden. Ik wilde na wat fiasco’s op de datewereld wel even wat research doen.

Uit de gesprekken bleek dat hij in Duitsland woonde en ik dacht nog pfffff dat is wel heel erg ver. Echter waren de gesprekken leuk en wilde ik hem wel graag ontmoeten. Toen ik na lang zoeken op het internet niks kon vinden vroeg ik hem om zijn achternaam. Toen hij die vertelde moest ik heel erg lachen. Niet om zijn naam, maar om het feit dat ik de naam herkende en ik de link meteen legde. Zijn schoonzusje was een oud klasgenoot/vriendin van mij en was getrouwd met zijn broer. Nog leuker aan ons verhaal is dat wij elkaar 13 jaar geleden al eens hebben ontmoet. Hij als echt “gabber”type en ik als “alternatief” meisje zouden never te nimmer voor elkaar gevallen zijn. Uiteindelijk vond zijn schoonzusje, ondertussen nu ook een beetje de mijne, een foto waar wij ook samen op staan. Wel met vele anderen, maar toch.

Liefde is, samen gelukkige selfies maken

Natuurlijk stelde hij haar op de hoogte en vroeg hoe ik was destijds. Dat moeten goede woorden zijn geweest, want een paar dagen later gingen wij op onze eerste date. Hij kwam naar Franeker. Hij komt er oorspronkelijk ook vandaan en hij kende het dan ook goed. Tijdens die eerste date wist ik het meteen. Dit is serieus en ik vond hem erg leuk. De date duurde ongeveer 8 uren toen hij echt weer naar huis moest. We spraken al snel weer af en na een paar weken daten vroeg hij mij officieel als zijn vriendin.

Nu zijn we bijna 1,5 jaar verder en wonen we samen. Hoewel ik eerder liefde heb gekend, is het gevoel wat ik bij hem heb niet te omschrijven. Zo verschillend dat wij zijn, hoe ongelooflijk goed voelt het samen. Ik mag en ben mijzelf bij hem en het maakt niet uit wat ik ook doe of hoe mijn emoties ook zijn, hij weet altijd op de juiste momenten mij weer in mijzelf te laten vertrouwen. Toen ik bewust stopte met zoeken, kwam hij op dat moment in mijn leven en ik kan je vertellen dat heeft mijn wereld wel op zijn kop gezet, maar dat is een verhaal voor een andere keer.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge