Food diary #1

Laten we eerlijk zijn, eten is niet mijn sterkste punt. Nooit geweest ook, maar langzaam komt er wel wat veranderingen in. Vooral nu ik ook bezig ben met mijn afvallen en gezondere levensstijl is voeding wel een heel belangrijk onderdeel. Tijdje geleden schreef ik al dat ik graag hier meer voor wilde doen en om mijzelf te motiveren stelde ik mijzelf voor een soort van food diary te maken per week. Vorige week ging het al helemaal mis, maar kijken of ik het dit keer wel voor elkaar kreeg.

Voor mijzelf ben ik nog een beetje zoekend hoe ik deze food diary precies vorm ga geven op mijn blog, maar je mag op de zaterdag van mij een diary verwachten vanaf deze week. Hierin probeer ik te laten zien dat ik nieuwe dingen uit probeer, maar ook dat ik echt moeite heb om voor mijzelf te koken. Daarnaast wil ik ook andere gezonde probeersels laten zien die ik ergens heb gelezen en vertellen hoe mij dat bevalt. Maar laat ik wat minder praten over wat ik wil, maar laten zien hoe het afgelopen week is gegaan.

Gekookte aardappelen met verse spinazie a la crème met kalkoenfilet.

Als ik iets wel van huis uit heb meegekregen is het eten van aardappelen. Alleen sinds ik op mijzelf ben eet ik het bijna niet omdat ik het altijd veel werk vind om voor een persoon aardappelen klaar te maken. Bij de AH vond ik een zakje aardappelen voor 500 gram en als ik deze gelijk maakte had ik genoeg voor twee gerechten met aardappelen. De jus maakte ik met een pakje. De kalkoenfilet heb ik eerst in olijfolie met kruiden gelegd en laten trekken voor 15 minuutjes. Daarna om en om gebakken op zacht vuur en ze waren heerlijk mals. De verse spinazie a la crème was voor mij de uitdaging. Ik maakte zelf roux met boter, bloem, bouillon en room. Gezien ik meer maakte dan ik nodig heb, heb ik de overige in de vriezer gedaan en kan ik een volgende keer deze gebruiken met bijvoorbeeld geraspte kaas erdoorheen voor een kaassausje.

20160509_172634

Pesto pasta met gemixte salade.

Deze pesto pasta komt van de Lidl. Verse pasta salades hebben ze daar en ik ben gek op de pesto pasta salade. Wanneer ik een dag heb dat ik niet voor mijzelf wil koken of geen zin heb in warm eten haal ik vaak verse pesto pasta. Met de bak kun je gemakkelijk twee keer toe. Dit mix ik altijd met salade. Deze salade maaltijd wil ik ook wel eens tussen de middag eten. Wil ik ook mijn vlees, wat ik overigens niet elke dag hoef, dan bak ik vaak kipfilet erbij. Deze week heb ik hem een keer als avondeten gehad met kipfilet erbij en een keer als middagsalade.

SAMSUNG CSC

Lasagne zonder pakje.

Als ik iets lekker vind is het lasagne, maar gezien ik eigenlijk wil proberen zonder pakjes te gaan eten nam ik nooit meer lasagne mee. Nu vond ik bij de AH een lasagne pakket. Hierin zit alle groente die je nodig hebt en een zakje lasagne puree. Nu weet ik niet helemaal hoe gezond dat zakje is, maar het is iig geen losse poeder. De lasagne bevat tomaat, prei, wortel, paprika, ui en knoflook. Normaal gesproken zou ik ook nog verse spinazie erdoor heen doen, maar dit had ik niet in huis. De geraspte kaas heb ik gemaakt met 30+ kaas. Het was heel gemakkelijk te maken en het smaakte ook erg goed! Ook hier had ik nog saus over die ik in de vriezer heb gedaan en van de lasagne kan ik ook twee keer eten.

SAMSUNG CSC

Als laatste in mijn food diary deze week een kabeljauwfilet. Ik at nooit geen vis, maar dat gaat zeker veranderen. Ik had die dag al een flinke lunch gehad en met de vis had ik een lichte maaltijd. Het is super simpel om klaar te maken.

Deze week ben ik trots op mijzelf dat ik elke avond een maaltijd heb gemaakt voor mijzelf. Voor volgende week staat zeker weer een visgerecht op het menu, want ik heb zelf kunnen proeven dat dit ook best lekker is. Mocht je nog tips hebben voor een lekker en vers gerecht dan sta ik open voor suggesties.

Hoe vind jij koken voor jezelf? 

onder3

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge