Food diary #2

It’s saterday en dat betekent een nieuwe food diary. Deze week heb ik een wisselende week gehad qua food. Ik had beetje gevoel dat ik wat aan het balansen moest en vooral mijn groente gehalte wat omhoog te brengen. Naast de week van de groente was het ook veel meer fruit als tussendoortjes. Benieuwd wat ik deze week heb gegeten? Lees dan verder..

Tomatensoep

Deze week at ik zelfgemaakte tomatensoep. Zowel bij de Lidl als bij de AH heb je pakketten met alle groentes erin. Het leuke is dat beide toch heel erg verschillend van smaak zijn. Ook is de manier van klaarmaken verschillend. Beide manieren zijn prima te doen. De volgende stap is om een andere soep dan tomatensoep zelf te maken. Gezien ik bijna 2 liter soep heb gemaakt heb ik meerdere dagen ervan kunnen genieten. Zowel als lunch als deel van mijn avondmaaltijd. Een ding is zeker, het smaakt echt veel beter dan de zakjes van honig.

Zoals ik al in de intro vertelde had ik het gevoel dat ik vooral mijn groente balans wat omhoog moet krijgen. Deze maaltijdsalade maak ik wel vaker en is voordeliger dan een maaltijdsalade kopen en gezonder gezien ik geen dressing eroverheen doe. Wat je in deze bak ziet is 200 gram sla, 2 tomaten, halve komkommer en een paprika. De kip heb ik kant en klaar gehaald bij de supermarkt. Soms maak ik ook zelf kipfilet stukjes en voeg deze toe. Na zo’n maaltijdsalade zit ik altijd goed vol en het is ook nog eens overheerlijk.

Eigenlijk eet ik dit veel te weinig en dat terwijl ik het erg lekker vind, bloemkool en broccoli. Dit is ook een groente waarvan ik zo met gemak 200 gram van op kan eten. In mijn eerste afvalperiode at ik regelmatig bloemkool met stukje vlees erbij. Gezien ik niet naar de winkel wilde koos ik wat ik in mijn vriezer had liggen en dat werd een cordonbleu. Deze eet ik eigenlijk bijna nooit en is voor een keertje ook wel weer lekker. Daarnaast zou ik aardappelen koken, maar het werden aardappelpartjes gekruid.

Naast de maaltijden is het natuurlijk ook belangrijk om goede lunch en ontbijt te nemen. Ik besloot om weer eens een smoothie te maken. Deze is met boerenkool, banaan, mango en natuurlijk sinaasappelsap. Ik vind het heerlijk en met mijn blender is het ook zo klaar gemaakt. Zo heb ik drie dagen kunnen genieten van een heerlijke smoothie.

Oke ik moet echt nog beetje oefenen met mijn eten leuk te serveren voor de foto’s, maar het mag niet onderdoen van de smaak. Ik at kipfilet met sla en rabarber. Rabarber is iets wat ik al jaren niet had gegeten. Heb het ook niet zelf gemaakt maar gekregen en ik moet zeggen dat ik het echt lekker vond. Vooral in combinatie met sla was het ook erg lekker. Deze maaltijd was weer veel groente en dit keer geen aardappelen of iets anders erbij en toch was ik vol na de maaltijd.

Deze week at ik veel groente en at ik weer iets wat ik al jaren niet had gegeten. Soms is ergens anders eten of wat mee naar huis krijgen ook wel erg prettig en lief. Scheelt mij soms bedenken wat ik zal eten bijvoorbeeld.

Wat was jou favoriete maaltijd die je hebt gegeten deze week?

onder3

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge