Food diary #6

Vorige week schoot de food diary er een beetje doorheen doordat ik vergat foto’s te maken, maar gezien ik deze week bezig ben met een plogweek heb ik dit keer wel foto’s gemaakt van mijn gerechten. Daarnaast was ik deze week jarig en at ik taart en andere lekkere dingen dus probeerde ik mijn maaltijden ook wat aan te passen.

SAMSUNG CSC

Herinner je nog in een van de andere food diary’s mijn lasagne? Van de saus had ik nog wat over en deze vroor ik in. Ditmaal gebruikte ik hem voor bij Spelt spaghetti. Zelf vind ik het niet lekker om de pasta mee in te vriezen en als je alleen de saus doet kun je het altijd gebruiken voor wat je maar wilt op dat moment.

SAMSUNG CSC

Bij de supermarkten vind je tegenwoordig verschillende maaltijdsalades. Zo ook bij de Lidl en deze met rauwe ham en gedroogde tomaatjes en mozzarella is wel heel erg lekker. Gezien ik een maaltijdsalade echt teveel in een keer vind deel ik hem altijd in tweeën. Zo at ik een keer de salade als lunch en maakte ik de andere samen met een kalkoenfakkel (verkrijgbaar bij de Lidl) als avond eten.

SAMSUNG CSC

Een omelet als avond eten had ik nog niet vaker gedaan, maar dit is zeker eentje die vaker klaar ga maken. Hij is ideaal als lichte maaltijd, want kon erna ook vrij snel gaan hardlopen zonder er last van te krijgen. Plus hij is erg snel klaar en het smaakt ook nog eens heerlijk. Drie eieren met een scheutje melk en allerlei kruiden (ik gooi tegenwoordig er van alles gewoon door heen, misschien moet ik dat nog eens beter leren om gericht kruiden te gebruiken.) kleine tomaatjes, paprika, gemixte sla en lente uitjes.

SAMSUNG CSC

Ook maakte ik opnieuw zelf soep en dit keer was het broccoli soep. Ik kreeg te horen dat ik meer moest werken met kruiden en zout en peper en dat heb ik gedaan. De soep was wel lekker, alleen ook beetje pittig dus denk dat ik iets teveel peper heb gebruikt. Toch was hij prima in te nemen. Ik merk dat ik soep maken erg gemakkelijk vind en ik het ook echt veel lekkerder vind dan pakjes soep.

Deze week heb ik toch weer erg verschillend gegeten en krijg ik echt steeds meer aardigheid aan het maken van eten. Volgende week ga ik weer eens uit eten en heb ik een recept die ik eens wil proberen, dus ben je benieuwd, kijk dan volgende week weer naar mijn nieuwe food diary. Als jullie ergens recept van wil dan hoor ik het graag in de comments!

onder3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge