Frankrijk: Valras Plage, camping Domaine La Yole

Vakantie 1 van dit jaar zit er op. Na een reis van 13 uren kwamen wij aan in het dorp Valras Plage te Frankrijk. Hier stonden mijn zwager en schoonzusje met hun kinderen en wij kwamen een paar dagen op bezoek. Het leek mij leuk deze camping en de plaats eens onder de loep te nemen.

Het strand ligt ongeveer 500 meter vanaf de camping..

Onze trip was wel spontaan, wij wisten wel dat we zouden gaan, maar er is pas gereserveerd toen onze familie arriveerde. Wat betekende dat er werd gekeken naar een plek dichtbij en of dit gerealiseerd kon worden. Wij wilde in eerste instantie bij de familie op de plek, maar meer dan 6 personen was niet toegestaan. Hierbij had ik nog wel wat gedachten. Niet zo zeer om ons, maar tegenwoordig zijn er wel samengestelde gezinnen die bestaan uit meer dan 6 personen. Kunnen die dan niet op deze camping verblijven?

Voor 5 nachten betaalden wij voor een klein koepeltentje 301 euro. Dit is natuurlijk in het hoogseizoen en je hebt stroom. Echter betaal je voor de plek met caravan hetzelfde bedrag. Het aantal personen doet er niet toe voor de betaling. Doordat wij last minute dit allemaal hadden bedacht betaalden wij netjes de prijs. Echter had ik zelf verder gekeken naar een goedkopere plek voor een tent.

De plekken waren erg wisselend qua grote en op ons gedeelte van de camping was het, na mijn inzien, een zooitje aan campers, caravans en tenten door elkaar. Was privacy ver te zoeken op sommige plekken. Zo ook bij onze plek. Auto’s die aan kwamen rijden schenen vol in onze tent en we zaten naast de doorlopende weg waar iedereen langsliep. Voor ons in dit geval niet geheel een probleem, gezien wij veel bij de familie waren. Zij hadden een hoek die meer beschut was.

Na een klein halfuurtje rijden, vind je rode bergen en leuke kleine dorpjes

Domaine La Yola is een zeer grote camping. Voor mij te massaal. Op het terrein vind je diverse zwembaden bij elkaar en is er een podium waar met enige regelmaat entertaiment te bekijken was. Voor de kinderen is er een animatieteam en hebben ze in de avond mini-disco. Er is een speelhal, waarbij de inhoud wel beetje achterstallig was. Hierdoor is er voor de kinderen best wel wat te doen op verschillende momenten van de dag.

Qua eetgelegenheid is genoeg en voor ieder wat wils. Waar sommige dingen beetje duurder zijn, viel dit mij erg mee. Alleen vond ik de frikandel die je er kon kopen wel aardig aan de prijs. Verder vind je alles op de camping. Van supermarkt tot speeltoestellen tot het zwembad. Gezien de grote van de camping, mistte ik wel kleine speeltoestellen rondom het park. Vooral voor de jongere kinderen was het dan vooral bij de caravan blijven.

Het plaatsje Valras Plage leek op het eerste gezicht behoorlijk saai en niet bijzonder. We kwamen erachter dat je best wel een stuk moet lopen (3,6 km) voor je bij de echte boulevard van Valras Plage bent. Hierdoor heb je al snel het gevoel dat je de auto mee moet nemen. Doordat het slechter weer was gingen wij nog even op onderzoek uit. Dit was maar goed ook, anders was het beeld van Valras Plage wel vertekent. Je kan er namelijk heerlijk sneupen in de kleine winkeltjes en er is eetgelegenheid volop. Het strand is op loopafstand en ook daar vind je diverse strandtentjes.

Op zo’n 2,5 uur rijden van de camping zit je in Spanje.. Dit was langs de kust echt een prachtige rit!

Of ik nogmaal naar deze plek zal gaan? Nee! Het is voor mij echt te veel massa. Er waren tig campings op een hoop. Die net als onze camping qua privacy weinig hadden. Alles was vanaf de weg goed te bekijken. Er was voor mij weinig cultuur en het plaatsje heeft dan wel wat, maar heb ze zeker leuker en mooier gezien.

Wanneer je echt een strandmens bent, is het wel een kleine aanrader. Het strand ziet er netjes en schoon uit en strekt behoorlijk uit. Door dat het zo uit strekt is er ook ruimte genoeg voor al die alle toeristen. De omgeving zelf is vooral erg dor en saai om te bekijken. Je moet echt met de auto erop uit wil je meer van de mooie Franse natuur zien. De camping was echt te groot en waar wij ook geen kinderen hebben zou ik het zeker niet nog eens doen. Voor de kinderen mistte ik wel echt speeltoestellen tussen de veldjes.

Tot slot nog wat tips om te gaan doen als je er in de buurt bent;

  1. Europark, Hier heb je overdag een indoor kermis voor de kinderen en na 20:00 uur kun je genieten van een buitenkermis. Kermisatracties, achtbanen en muntjeschuiven alles kan er. (Grijpers zijn leuk, maar heb niemand er wat uit zien halen)
  2. Spanje is dichtbij. Dit is in 2 uren te berijden met de auto. Je kan natuurlijk over de tolwegen gaan, maar de tip is om de kustroute door de bergen te doen. Adembenemend mooi en echt genieten van een prachtige route
  3. Bekijk dorpjes in de bergen. De bergen dichtbij Valras Plage zijn rode bergen. De dorpjes zijn erg uniek en leuk om te fotograveren en te zien.
  4. Ga de boulevard over van Valras Plage.
  5. Maak een lange strandwandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge