Persoonlijk: Gelukkig 2017!

Goedemorgen lieve lezers, bij deze wil ik jullie een heel fijn nieuwjaar wensen en hoop ik dat jullie allemaal een gezond jaar mogen hebben met mooie en fijne geluk momentjes. Vandaag op mijn blog deel ik mijn kleine doelen die ik graag zou willen voor 2017.

Voornemens ga ik niet meer doen dit nieuwe jaar. Ik ga voor kleine doelen waarvan ik het fijn zou vinden als ze mij in 2017 mogen overkomen en gebeuren. Dingen die mij, denk ik, gelukkiger zullen maken en waarmee ik groei als persoon.

Nieuwe baan:
Sinds 31/12/2016 is mijn contract verlopen bij mijn baan als behandelaar met mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Een baan die mij heel veel heeft gegeven en geleerd en die ik graag in het nieuwe jaar verder in een andere vorm zou willen doen. Wat er op mijn pad zal komen weet ik nog niet, maar de eerste gesprekken zijn al geweest en ik ben hoopvol dat ik weer een baan vind die ook echt bij mij past.

Bloggen op mijn manier:
Sinds 2013 blog ik en ik heb nog geen een jaar fulltime geblogd. Voor mij een teken dat ik hier ook niet teveel bij stil wil staan. Het is voor mij echt een hobby, verdien er niet mijn geld mee en dat betekent voor mij dat ik niet altijd prioriteit geef aan het schrijven. Daarnaast ben ik enorme “ik heb nu inspiratie” schrijver. Dit houdt in dat ik soms weken geen woord op papier krijg, terwijl ik andere keren zo tig artikelen uit mijn spreekwoordelijke mouw schut. Wel merk ik dat ideeën in mijn hoofd er altijd wel zijn.

De afgelopen periode heb ik ook hard gewerkt aan artikelen en besloten vanaf vandaag deze langzaam online te zetten. Mijn doel is om mijn blog voor mijzelf echt leuk te houden en die energie er in te stoppen die ik ook wil. Alleen dan kan ik betere kwaliteit leveren en voor mij is dat vooral een doel die ik in 2017 wil voortzetten.

Liefde:
Liefde voor anderen, maar ook vooral liefde voor mijzelf. 2016 was voor mij een leerzaam jaar. Ik heb geleerd wat ik wil in een relatie, maar ook wie ik ben en leer ik langzaam steeds meer van mijzelf te houden. Ik ben minder streng voor mijzelf geworden en durf mijzelf schouderklopjes te geven voor de dingen die ik ook goed heb gedaan.

In 2017 hoop ik liefde te mogen ontvangen van mensen, maar ook te mogen geven aan diegene waar ik het aan wil geven.

Streefgewicht:
Ja hij staat er nog steeds. Wat zou ik het een fijn iets vinden als ik eindelijk de 75 kilo zou halen als streefgewicht. Ik heb afgelopen jaar laten zien dat ik het kan en dat ik mijzelf ook prettiger voel als alles wat slanker is.

Het streefgewicht heb ik nog niet behaald en ik wil er dit jaar niet heel obsessief mee bezig zijn, maar door mijn voeding en sporten onder controle te houden denk ik dat het haalbaar zou moeten zijn. Het blijft voor mij een nummer op de weegschaal en vind ik het vooral belangrijk hoe ik mij in mijn lichaam voel.

Niks moet mentaliteit:

Een doel waar ik de afgelopen weken al mee aan de slag ben. Dingen op zijn beloop laten en niks moet, alles kan mentaliteit hebben. Ik heb gemerkt dat ik van plannen van afspraken met vrienden of familieaangelegenheden ik mij vaak minder prettig voel. Het voelt als verplichting.

Afgelopen jaar heb ik ook wat spontane bezoekjes gedaan en spontaan uit eten of een paar dagen van te voren even afspreken met mensen. Niks staat vast en dat vind ik fijn. Daarnaast als ik geen zin heb dat ik dan ook gewoon nee kan en mag zeggen zonder dat mensen hierover oordelen.

Dingen op zijn beloop laten vind ik nog wel eens lastig, want ik ben ook een enorme controlfreak heb ik afgelopen jaar gemerkt. Het liefst zou ik van alles en iedereen weten wat ze denken,voelen en wat er gaat gebeuren. Gelukkig leer ik door te ervaren dat soms juist niks weten en juist het gewoon laten gebeuren vele mooie dingen kunnen brengen.

Voor mij is dit het lijstje waar ik in 2017 voor ga, wel met mate, maar ik hoop vooral op een rustig en stabiel jaar. Dit op allerlei vlakken eigenlijk.

Wat is jou doel voor 2017?

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge