Genieten van de kleine dingen..

Het zonnetje schijnt prachtig over de boerderij, de honden liggen lekker te slapen en vriendlief is bezig met de verlichting rondom de boerderij. Ik zit te genieten van de plek die ik straks mijn thuis zal noemen. 

Ooit zei iemand tegen mij, jij schrijft alleen maar als je niet lekker in je vel zit”. Daar zat ik nu even aan te denken en eigenlijk is dat niet de reden. Wanneer je niet lekker in je vel zit heb je afleiding nodig om bepaalde dingen van je af te zetten. Voor mij was dat schrijven, maar nu het goed met mij gaat en ik allerlei nieuwe dingen ga ondernemen is de drang om te schrijven ook weer groter.

Vandaag is een mooie lente dag en ik merk het weer helemaal om mij heen. Mijn auto net helemaal grondig schoon gemaakt en dan ben ik weer helemaal trots op mijn nieuwste aanwinst. Ik kocht in november 2018 een Alfa Romeo Mito. Ik kan dus genieten van een opgepoetste auto, blinkend in de zon.

Straks gaan we op ziekenbezoek. Het leven kan soms van kleine geniet momenten bestaan, maar de realiteit is er voor mij dagelijks. Niet iedereen kan altijd genieten en er gebeuren ernstige zaken, elke dag voelt iemand wel verdriet. Ik werk elke dag met mensen met hersenletsel. Gevolgen die niet te overzien zijn, niet zichtbaar aan de buitenkant, maar vooral aan de binnenkant iemand helemaal anders kan maken. Des te meer dat ik leer om op deze momenten echt even stil te staan bij wat ik momenteel heb.

Ik geniet van prachtige uitzichten en ik voel mij steeds meer thuis op de boerderij. Het Duitse leven hier is niet zo slecht en ik kijk en meer en meer naar uit om de stad vaarwel te zeggen en mij te settelen hier op deze plek. We zijn nog niet zo ver, het zal nog even duren. Veel regel dingen en voor beide moet het gewoon fijn voelen om deze stap te nemen. Wat we beide van eerdere relaties hebben geleerd is het feit dat je eigen tijd ook belangrijk is. Hier genieten wij beide ook heel erg van. Ik mag graag met de laptop op schoot bezig zijn en schrijven. Hij houdt van bezig te zijn met de boerderij.

Volgende week zijn we weer samen in mijn huis. In de stad en lekker knus met alle buren om ons heen. Het heeft wat, de charme van het oude stadje en de oude woningen die je er ziet. Karakter heeft het en daar ben ik in Franeker wel echt voor gevallen. Toch laat ik het met veel liefde los voor alles wat ik hier ga krijgen.

Genieten van de kleine dingen, vandaag geniet ik volop van alles wat mijn ogen nu kunnen waarnemen.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge