Health: Grote borsten, een vloek of een zegen

Borsten, elke vrouw heeft ze en voor de een zijn ze helemaal juist en in proportie en voor de ander is het een vloek. Vandaag beantwoord ik vragen over mijn borsten en lees je waarom een borstverkleining voor mij eventueel een optie zou zijn..

Borsten, een onderwerp waar ik eigenlijk al een hele tijd over wilde schrijven, maar ik ook wel spannend vond om te doen. Praten over borsten in het algemeen is voor mij niet zo’n probleem, maar het specifiek over mijn borsten te hebben? Toch besloot ik na mijn zoveelste overdenking die ik had, over een eventuele borstverkleining, er een artikel over te schrijven.

Als jong tienermeisje wist ik al dat ik grotere borsten had dan de meeste andere meiden en tot mijn 16e heb ik mij hier eigenlijk nooit druk om gemaakt. Het was zo en ik had er ook geen last van. Plus mooie bijkomstigheid was dat ik nooit werd gecontroleerd op mijn leeftijd.  Toen ik in mijn twintiger jaren kwam werd dit wel anders. Hoewel ik ook behoorlijk steviger was geworden en mijn borsten pasten bij mijn lichaam op dat moment liep ik al wel tegen wat problemen aan. Zo waren ze met regelmaat erg gevoelig en kon ik ze amper aanraken. Beha’s waren lastig te vinden en degene die pasten waren behoorlijk prijzig. Mannen vonden mijn borsten wel vaak interessant en opmerkingen waren dan ook niet mals. Op dat moment begonnen mijn eerste overdenkingen of ik ze niet wat kleiner kon laten maken.

In 2013 viel ik bijna 30 kilo af en mijn grootste hoop was dat mijn borsten ook minimaal 2 cupmaten gingen slinken. Helaas. Waar mijn lichaam smaller werd, bleven mijn borsten gelijk. Toen was mijn wens om ze te laten verkleinen meer aanwezig. Wat mij tegenhield? De prijs die ik dacht dat het zou kosten, anderen die zeiden het niet te doen, maar ook dat een operatie wel heel spannend en definitief zou zijn.

Nu zijn we 2018 en mijn borsten zijn er nog steeds. Hoewel ik qua lichaam nog niet ben waar ik wil zijn is wel de gedachte om mijn borsten, als ik mijn lichaam heb waar ik hem wil hebben, te laten verkleinen. Ik was nieuwsgierig en ik deed research en kwam terecht bij idealbody.nl waar alles behoorlijk overzichtelijk te lezen is. Dat een borstverkleining geld kost vind ik logisch, maar ik dacht altijd dat het zo ‘n €8000,- zou zijn, maar op de site vond ik hele andere prijzen. Met veel aandacht heb ik alles eens gelezen en het idee dat ik borsten zou kunnen krijgen waar ik oprecht ook blij mee zou kunnen zijn vind ik een fijne gedachte.

Dus nu stap ik meteen naar de chirurg om ze te laten verkleinen? Nee dat zeer zeker niet. Ik vind dat ik zelf ook nog wat moet doen om mijn lichaam goed in shape te brengen en dan te kijken welke borstgroote goed bij mijn lichaam zou passen. Wel zou voor mij een eerder moment komen als mijn nekklachten en hoofdpijnklachten vanuit mijn borsten zouden komen. Het idee dat sommige mensen het zien als perfectioneren van je lichaam wuif ik langs mij heen. Ik merk namelijk dat mijn grote borsten meerdendeels in mijn leven meer een vloek zijn dan een zegen en ik vind dat ook ik recht heb om borsten die bij mij passen en die mij geen pijn opleveren.

Hoe denk jij over jouw borsten? Zou jij ze willen veranderen? Zo ja, wat zou jij dan willen?

 

 

*Zie disclaimer voor dit artikel

 

One Comment

  • mem

    Als je last hebt van je rug zou je via je huisarts kunnen proberen om het uit de vezekering te krijgen. Vooral omdat jou migraine er ook wel mee te maken zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge