Fitbit Flex stappenteller review

Bron: www.fitbit.com
*Bron foto : fitbit.com

 

Sinds kerst 2015 heb ik hem in mijn bezit, de Fitbit Flex en vandaag leek het mij, na uitgebreid testen, tijd om hem eens voor jullie te gaan reviewen. In de artikelen Vlieland en Streefgewicht benoemde ik deze gadget al. Benieuwd naar mijn bevindingen, lees dan snel verder.

20160220_152323

Al een hele tijd was ik nieuwsgierig naar hoeveel stappen ik eigenlijk per dag zette. Nu had ik verschillende stappentellers geprobeerd, maar allen werkten niet naar tevredenheid of waren zelfs onder het kopje waardeloos te noemen. Na wat research kwam ik terecht bij de Fitbit Flex. Een stappenteller die samenwerkt met een app op je smartphone of een programma op je pc. Na het lezen van verschillende reviews besloot ik mijzelf voor kerst te trakteren op deze gadget.

fitbit-flex-16
* Bron foto: www.makeuseof.com 

De Fitbit flex kun je krijgen in verschillende kleuren en hoewel ik een mooie felle roze ook stoer had gevonden koos ik voor tijdloos zwart. Het is een bandje dat je dagelijks gaat dragen en ik vind het fijn als hij dan bij alle outfits past. De Fitbit flex komt met twee armbandjes, een kleine en een grotere en een soort van geheugenstick. Daarnaast krijg je nog een USB lader erbij zodat je hem op kan laden.

Laten we eerst eens kijken wat de Fitbit Flex zelf vertelt over wat hij zoal kan doen:

Fitbit Flex, de draadloze activiteiten en slaap tracker verpakt in een handige en stijlvolle armband.

Als je fitness onderdeel van je dagelijks leven wil maken is de Fitbit Flex voor jou. Om te beginnen rust hij nooit. Gedurende de dag houdt het je stappen bij, je afgelegde afstand en verbrande calorieën. Gedurende de nacht meet het je slaapritme, helpt hij jou je slaap cycli beter te begrijpen en hij wekt je in de ochtend met een stil trilalarm. De Fitbit Flex motiveert je om je doelen te bereiken door fitness leuker te maken en in je dagelijkse leven te integreren 24 uur per dag.

Stel je doel in, bijvoorbeeld: binnen 2 maanden 5 kilogram afvallen. Met behulp van de Fitbit Flex registreer je je calorieverbruik, work-outs, gelopen afstand, gemaakte stappen en je slaapritme. De Fitbit Flex is geschikt voor iPhone, Android of te bereiken via een applicatie op het web.

Het installeren van de app gaat heel gemakkelijk met de app-store en is heel gemakkelijk in gebruik. Bluetooth heb je wel nodig om de tracker te connecten met je telefoon, maar ik heb totaal niet het gevoel dat mijn batterij hierdoor sneller leeg gaat. Er werd gezegd dat je Fitbit ongeveer 7 dagen mee gaat zonder te laden, maar hier is mijn ervaring een beetje anders. Ik moet hem wel om de vier dagen eigenlijks weer opladen. Misschien ook omdat ik hem best intensief gebruik en met regelmaat connect. Voordeel is dat hij binnen een uur vaak weer helemaal opgeladen is.

12417852_869475266484956_7675321994258283281_n

Zoals je kan lezen is de Fitbit flex meer dan alleen een stappenteller, hij leest ook je slaap en in combinatie met de app kun je nog veel meer registreren. Zo kwam ik erachter dat ik veel minder sliep dan ik dacht, maar ook erg onrustig. Dit is de laatste tijd veranderd en slaap ik veel rustiger. Het is erg interessant om zo je slaap te registreren. Daarnaast is goede slaap ondersteunend bij het afvallen.

Je kan met het bandje om ook gewoon douchen, maar gezien ik veel heb gelezen over de kwetsbaarheid van het bandje heb ik besloten dit niet te doen. Zeg nu zelf, ik wandel tenslotte ook niet echt onder de douche, dus die stappen die ik dan niet registreer zijn op een hand te tellen. Na de douche gaat hij meteen weer om. Het bandje is flexibel en bij mij sluit hij erg goed. Na een maand kan ik wel zeggen dat de kleur een beetje flets is geworden.

Met het bandje om de arm doe ik verder weinig. Alles gebeurd via de app. Hier kun je van alles instellen en hij registreert al je stappen en het aantal km wat er ongeveer bij hoort. Daarnaast vul ik mijn dagelijkse calorieën in en hoeveel water ik drink. Daarnaast heb ik een streven ingevuld qua gewicht en hoeveel calorieën ik wil innemen. Hoe meer ik beweeg, hoe meer ik zou mogen eten.

Na bijna 3 maand tijd kan ik zeggen dat de Fitbit flex voor mij een ongelooflijke motivatie geeft om meer te bewegen, gezonder te eten en ook beter op mijn slaapuren te letten. Mijn dagelijkse inzet is 10.000 stappen en dat houdt in 7 km. Op mijn werkdagen lukt dit niet altijd, maar ik probeer wel mijn pauze te gebruiken om minimaal een halfuur te wandelen. Door de stappenteller kwam ik erachter dat ik op een normale werkdag, zonder bewust te bewegen niet meer dan 2000 stappen per dag deed.

10393_861316187300864_1820061777323978760_n

Mijn streven is 4 dagen de 10.000 stappen te behalen en 2 liter water te drinken. Sinds ik de Fitbit flex gebruik lukt mij dit eigenlijks ook bijna elke dag. Daarnaast ben ik mij bewuster van wat ik eet en kijk ik naar het aantal calorieen. Deze vul ik netjes in en hier krijg ik dan ook te zien of ik teveel, genoeg of te weinig binnenkrijg in combinatie met de beweging die ik doe.

Wanneer ik de 10.000 stappen heb behaald krijg ik als cadeautje een trilling om mijn pols en stiekem is het best wel leuk om dat te voelen, je hebt tenslotte je doel weer behaald. Daarnaast kun je hem ook instellen als wekker en gezien ik een lichte slaper ben, word ik wel wakker van de trillingen. Dit zorgt ervoor dat ik veel plezieriger wakker wordt. Toch blijf ik mijn gewone wekker ook zetten, want hij trilt niet altijd lang genoeg voor mij.

Voor mij is dit zijn geld meer dan waard en heb ik binnen de maanden dat ik hem nu gebruik wat kilo’s verloren en stimuleert hij mij vooral om vaker de auto te laten staan en meer in beweging te komen.
De Fitbit flex koop je voor €75,- en dat is natuurlijk niet meteen een budget prijs, maar hij doet wat hij zegt en geeft vele extra’s die ik erg fijn vind.

onder3

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge