persoonlijk: Het vinden van je eigen balans in het leven

Wanneer je merkt dat je balans in het leven niet op orde is en je lichaam en geest schreeuwen dat het tijd wordt dat je met jezelf aan de slag moet, dan is het ook tijd om met jezelf aan de slag te gaan. Na behoorlijke wisselende jaren van tegenslagen, verdriet, somberheid, werk, werkloosheid, verhuizingen, liefdes en  heb ik afgelopen jaar veel aan mijzelf gewerkt. Wat resulteert in vele nieuwe dingen, maar ook oude bekenden die om de hoek kwamen kijken…


Ik ontdekte tijdens mijn zoektocht naar mijzelf dat ik iemand ben die afwisseling nodig heeft in het dagelijkse leven, maar dat ik daar tegenover alles over the top spannend vind. Zo vond ik letterlijk en figuurlijk mijn dikke meisje in mij terug en weet ik nu zelf, en op mijn eigen tempo, dat ik het dikke meisje minder mooi vind. Ik gelukkig kan worden van hele kleine dingen, maar dat ik ook gelukkig kan zijn met mijzelf. Ik vond de liefde terug, zoals hij hoort te zijn en ik deed nog een stap naar, voor mij, ultieme volwassenheid. Ik ben een introvert en ik kan behoorlijk overprikkelt raken door verschillende dingen. Het mag er nu allemaal zijn en dat maakt dat het, na een lange zoektocht, eindelijk daar is… mijn balans.

Balans in mijn leven is een groot woord. Ik ben een persoon van extremen en zonder die extremen kan ik niet mijzelf zijn. Maar het voelt goed zoals het nu is. Mijn hoofd heeft al een tijdje de rust gevonden. Geen afdwalende gedachten meer die mij vertellen dat ik niet goed genoeg ben en geen gedachten meer die zeggen dat ik steeds maar meer en harder moet gaan werken. Nee juist gedachten die zeggen dat ik goed ben zoals ik ben en dat rust mij juist in mijn hoofd in balans kan brengen. Ik mag zijn wie ik ben en mensen zullen mij met hun mening niet zo snel meer uit mijn doen krijgen.

Natuurlijk is met deze zoektocht niet al mijn onzekerheid weg, maar het vertrouwen is dusdanig vergroot dat ik merk dat ik steeds meer out of the box ga denken en ook mijn mening zeg. Ik nieuwe uitdagingen aanga, maar ook durf te vertrouwen op de liefde en dat mijn toekomst er, voor mij, uitziet alsof alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen.

Ik vond de liefde terug en die voelt goed! Dit is voor mij hoe ik de liefde zag en wilde voelen. Iemand vinden die mijn levenslijnen deelt en mij laat zien dat ik er toe doe en dat hij er toe doet in de relatie. Ik vond rust in zijn armen en in zijn leefomgeving. Hij begreep dat ik stappen voor mijzelf moest zetten en steunde mij in de keus om mijn eigen huisje te gaan kopen. Onze toekomst komt, maar ik wilde en moest eerst werken aan mijn eigen toekomst. Mijn laatste streepje kon gezet worden van mijn to do lijst na mijn scheiding. Dat voelde goed. Dat voelde alsof ik dat had bereikt wat ik bijna 5 jaar geleden voor ogen had.

Nu is het tijd om mijzelf te herenigen met mijn oude passie, bloggen en met het terug krijgen van mijn slankere versie van mijzelf. Opnieuw een uitdaging, maar eentje die zal gemaakt worden door andere keuzes dan het verleden en met een portie vertrouwen in mijzelf en het feit dat ik het gewoon allemaal kan.

Tot snel lieve lezers!

Liefs Agneta.

One Comment

  • Kevin | Goedkoop-treinkaartje.nl

    Vrees dat we ons hele leven blijven zoeken, maar het erkennen van de zoektocht is het begin. Jezelf vinden is leuk, maar wanneer je leven veranderd door een onvoorziene situatie zal je een hele andere persoon van ‘jezelf’ ontdekken. Daarbij zal je naarmate je ouder wordt ook steeds veranderen en weer nieuwe dingen van jezelf ontdekken.

    Wel erg goed omschreven en hoop dat de balans in het leven blijft. Erg belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge