Het warme weer overleven…

Zolang ik mij kan herinneren ben ik geen warmte mens. Ik vind de zon fijn, maar de warmte die het met zich mee brengt hoeft voor mij niet. Vroeger was ik altijd aan het werk in de hitte en hoefde ik mij niet druk te maken om de warmte, maar tegenwoordig heb ik geen keus.

Zoals jullie weten rijd ik veel voor mijn werk en tegenwoordig ook met enige regelmaat naar Duitsland naar mijn vriend. Dit allemaal in een auto zonder airco. Ik heb gemerkt dat de ramen altijd open mij suisende oren opleveren en ik er niet altijd blij van word. Gezien ik ook vaak moet bellen vanuit de auto heb ik vaak mijn oordopjes in en dit is meteen de oplossing voor mij om de ramen open te houden. Door de oordoppen suist het niet zo in mijn oren en kan ik langer de ramen open houden om niet met zweet doorlopen oksels verder te moeten rijden.

Nu is het een logische tip, maar zorg altijd dat je water bij je hebt tijdens deze warme dagen. Ik heb in mijn auto een koelbox die op 12 volt kan en dit zorgt ervoor dat het heerlijk koel blijft. Daarnaast is met regelmaat een glas thee drinken ook erg goed om met de warmte om te gaan.

Maak je niet te druk. Ik heb geleerd de afgelopen periode dat je je voor niet te druk moet maken. Het is warm en daarom is een stapje langzamer doen echt geen schande. Met autorijden stap ik wat vaker even uit en op kantoor doe ik ook alles een beetje rustiger aan. Sporten doe ik momenteel alleen in de sportschool, daar is het lekker koel. Het warme weer is voor mij niet bedoeld om buiten te sporten.

In mijn nieuwe huis heb ik de luxe om al mijn ramen tegen elkaar open te kunnen zetten en dat doe ik dan ook elke avond na 21 uur. Op die manier krijg ik genoeg koelte weer in huis om goed te kunnen slapen. Ik slaap wel elke nacht wat minder uurtjes, maar in de ochtend ben ik toch altijd wel uitgeslapen. Bij teveel warmte zet ik mijn waaier aan op de lichtste stand. dit hoeft niet op een harde stand voor mij.

Hebben jullie nog gouden tips om de warmte door te komen? Want elke tip kan misschien iemand weer helpen beter met dit warme weer om te gaan.

Veel liefs Atenga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge