Hoe ik mijn persoonlijke ontwikkeling stimuleer, middels mijn autoritten.

Het voordeel van een 2,5 uur durende rit naar mijn werk is het feit dat ik 2,5 uur samen met mijn gedachten kan zijn. Ik vind het heerlijk om soms even bewust in mijn gedachten te zijn. Waar sta ik, wat voel ik en hoe wil ik mij in deze chaotische wereld mij zelf ontwikkelen. Het nog mooiere feit is, dat ik dit op de terugweg ook kan doen. Dat betekent voor mij bijna 15 uren per week die ik kan spenderen met mijzelf.

Natuurlijk is mijn aandacht nodig op de weg. Door die focus kan ik soms ook even mijn hoofd stilzetten. Heerlijk vind ik dat. Gedachten hebben en soms ook even alleen maar de focus op de weg. Nu woon ik sinds juni in Duitsland. Hier heb ik mij de afgelopen tijd bij afgevraagd hoe ik mijn 15 uren in de week in de auto ook nuttig kan besteden. Gezien ik weet dat het vooral een rit is met gedachtegangen wilde ik hier iets mee.

Al een tijdje luister ik naar podcasts. Voor mij een fijne ontspanning en soms heerlijk nergens overgaande verhalen die mij even stop zetten in het denken. Echter wilde ik meer. Zo besloot ik op zoek te gaan naar podcasts die mij, in die 15 uren per week, als persoon ook zouden kunnen laten ontwikkelen. Sinds een paar weken doe ik dit dus actief. Daardoor kan ik je vertellen dat het mij op persoonlijk vlak enorm veel brengt.

De vertellers laten mij inzichten zien, laten mij inspireren en ik merk dat ik een enorme energie krijg van de podcasts. Ze laten mij willen ontwikkelen in mijn eigen persoonlijkheid, maar ook hoe ik mijn leven wil invullen. Daarnaast probeer ik podcasts te luisteren die mijn algemene kennis, maar ook mijn kennis op het gebied van hersenen te ontwikkelen. Super fijn om mijn lange autoritten naar het werk te combineren met een persoonlijke ontwikkeling.

Nu ben ik heel erg op zoek naar meer informatieve podcasts over mindset en persoonlijke ontwikkeling. Want in 15 uren per week gaan er heel wat podcasts afleveringen doorheen.

Ik luister graag de podcasts van Janne Schuijn. Haar omschrijving van Instagram vertelt het eigenlijk al, “Lult & schrijft over Mindset voor de nuchtere mens“. Het zijn inzichten over je mindset en over hoe dit te ontwikkelen. De thema’s zijn verschillend van persoonlijk tot hoe jij je ontwikkeling vorm kan geven en je mindset kan veranderen.

Naast de podcasts van Janne, luister ik ook naar de podcasts van Kellycaresse, Jay shetty, PsychoLogisch Podcast en de podcasts van Mattie & Marieke. Van mommytalk, mindset tot lekker dom geklets. Door de diversiteit heb ik altijd een podcast die past bij waar ik zin in heb. Nu ben ik op zoek naar meer van dit soort podcasts en ik was benieuwd of jullie nog tips hebben of wat jullie favoriete podcasts zijn.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge