Lifestyle: Jaarlijks overstappen van energieleverancier..

Sinds ik hier in mijn huisje woon heb ik zelf de controle over mijn energieleverancier. Nu is het zo dat ik mij daar nooit zo mee bezig hield, maar nu ik hier alweer een jaar woon kan ik eigenlijk ook overstappen als ik dat zou willen, maar is wat is nu eigenlijk het slimste om te doen?

Nu vind ik het altijd bijzonder om te merken dat ik altijd een behoorlijk maand bedrag moet betalen, maar aan het einde van de rit altijd geld terug krijg en daarom ging ik eens op zoek naar een nieuwe leverancier. Nu is het zo dat er behoorlijk wat verschillende leveranciers zijn en weet ik gewoon niet waar ik moet beginnen.


Toen ik werd gevraagd om te schrijven over overstappen van energie was dat voor mij mooi de aanleiding om mijn eigen eens onder de loep te nemen en te kijken of ik goedkoper bij een ander uit ben. Zo kwam ik terecht op een site die energie vergelijken. Je vult je postcode in en, indien je dit weet, je verbruik en zo krijg je in een groot overzicht allerlei verschillende tarieven te zien bij de verschillende leveranciers.

Opvallend vond ik dat ik aanzienlijk goedkoper kan dan ik momenteel heb. Zo weet ik dat ik bijna 20 euro per maand kan besparen op energie en dat maakt mij natuurlijk weer helemaal blij. Leuk is ook dat je meteen kan zien wat ze leveren en zo kun je ook echt kijken wat je wilt. Zo heb je groene stroom bijvoorbeeld en als je dat belangrijk vind kun je daar op zoeken. Wil je goedkope energie, dan zoek je juist daar op.

Ik wil steeds graag een meter waarin ik kan aflezen hoeveel ik precies verbruik, want ik ben van mening dat je naast goedkoper uit zijn ook absoluut zelf nog meer kunt doen om te besparen op energie. Dit is natuurlijk goed voor je eigen financiën , maar ook zeer zeker voor het milieu wat ik ook wel belangrijk vind.

Mijn vraag is eigenlijk of het nu voordeliger is om elk jaar over te stappen of langere tijd bij een leverancier te blijven?

Hoe kies jij je energie leverancier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge