Jiami boek

Lifestyle: Voor jou gelezen “Niet wat jij denkt” van Jiami

Je zou zeggen dat ik er eigenlijk helemaal geen tijd voor heb, maar toch weet ik naast mijn werk, blog, sport en sociale leven ook nog boeken te lezen. Natuurlijk in bad! Het boek van Jiami is net nieuw en ik bestelde hem meteen en ik wist hem binnen 24 uren uit te lezen. Vandaag schrijf ik mijn mening over het boek.

Jiami is denk ik een van de jongste bloggers die ik ken en een beetje heb gevolgd afgelopen jaren. Niet zo zeer omdat ik nu groot fan van haar blog ben, maar meer om het verhaal wat achter Jiami zit. Het is dat meisje dat anorexia overwon en die met haar intelligentie het ver gaat schoppen in deze wereld. Jiami schreef het boek “Niet wat jij denkt” wat gaat over hoe haar blog en YouTube er mede voor zorgde dat ze het gevecht tegen anorexia aan kon.

Jiami boek

Het boek leest heel erg fijn weg en voor ik het wist was ik al op de helft van het boek en was mijn badwater koud geworden. Het boek hield mij vol interesse en ging ik er mee naar bed waar ik vervolgens in slaap ben gevallen onder het lezen. De volgende ochtend heb ik hem uitgelezen en voelde ik alsof het verhaal voor Jiami ook rond was.

Jiami boek

Ik moest eerst even wennen aan het soms tweeledige stuk in het boek, maar dit is heel erg mooi verwerkt. Zodra de anorexia aan het woord is waren de pagina’s zwart en was het duidelijk zichtbaar dat daar de persoon ana sprak. Ik vind het heel mooi geschreven en ik kon gewoon voelen hoe die stem dat jonge meisje aan het beïnvloeden was.  Ook is goed te lezen hoe Jiami de strijd aangaat en hoe ze heel langzaam de macht weer in eigen handen neemt, maar ook hoe sterk de anorexia in haar zat.

Jiami boek

Fijn vind ik dat Jiami de werkelijkheid ook vertelt en dat ze goed inzichtelijk maakt hoe zij het zag, maar ook hoe anderen tegen haar lichaam aankeken. Het obsessieve gedrag met eten is denk ik wel voor vele meiden herkenbaar en het boek geeft goed aan wat er kan gebeuren als je daarin blijft hangen. Het verhaal is kloppend en ik merk dat ik tijdens het lezen dacht, daar zou voor mij de grens zijn, terwijl voor iemand met anorexia er geen grenzen zijn.

Het beste van het boek is hoe Jiami vertelt hoe haar vrienden haar eigenlijk constant bijstaan en dat vind ik echt bijzonder op die leeftijd. Je leest hoe Jiami opgroeit en je vraagt je eigenlijk steeds af hoe het kan dat zo’n ongelooflijke mooie meid met ongelooflijke brains zo onzeker heeft kunnen zijn over vele dingen. Ik denk dat de spreuk, what doesn’t kill you makes you stronger, zeker van toepassing is op Jiami.

Jiami boek

Mijn mening is dat het boek heel erg prettig is om te lezen en goed zichtbaar is wat het met iemand doet als anorexia in het leven is. Hoe de strijd geleverd moet worden en je heel goed beseft dat ze op het randje heeft gebalanceerd. Vooral als je Jiami opzoekt op YouTube en haar eerste video’s erbij pakt zie je echt hoe het is geweest. Het is ook een boek die ook over een tijd best nog eens zou kunnen lezen. Voor mij echt een aanrader als je van non fictie boeken houdt.

Het boek is verkrijgbaar voor €15,- bij bol.com.

Heb jij het boek al in huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge