Let’s talk winterjassen.

Als ik ergens moeite mee heb is het wel een winterjas vinden die mij goed past en waar ik helemaal happy mee ben. Vorig jaar moest ik hals over kop een winterjas kopen, gezien mijn oude niet meer pastte. Uiteindelijk kocht ik een jas die ik helemaal niet mooi vond en die ook nog eens binnen 2 dagen stuk ging. Dus nu in september, terwijl de dagen nog lekker warm zijn, ga ik alvast op zoek naar een nieuwe winterjas.

Gezien ik niet de slankste ben, is het niet altijd haalbaar om de perfecte winterjas te vinden die mij ook lekker zit. Hierdoor vallen vele winterjassen ook al af. Dit betekent dat ik niet altijd de jas ook uitzoek die ik helemaal geweldig vind. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe winterjas heb ik mijzelf voorgenomen dit keer ook echt een te zoeken die ik leuk vind. Want ik wil gewoon langer dan een winter plezier kunnen hebben van mijn jas.

Parka jas

Zelf vind ik de Parka’s wel erg leuk. Het zijn mooi lange winterjassen voor dames en houden je lekker warm. Echter met mijn lange autoritten en vele zitten, lijkt het mij niet de meest comfortabele jas. Hoewel ik lange jassen dus mooi vind, heb ik dit ook wel met korte jassen. Alleen vind ik wel dat mijn winterjas functioneel en echt warm voor mijn rug moet zijn. Daarnaast vind ik ook een korte jas niet zo mooi staan bij mijn figuur. Dan blijft een middellange jas voor mij over. Hierin heb je verschillende dus dat komt vast goed.

Wat ik ook belangrijk vind is de kleur. Vorig jaar had ik een okergele op het oog, maar doordat hij net wat te strak zat besloot ik hem niet mee te nemen. De kleur vond ik echt super leuk. Een rode jas heb ik als tussenjas al en zal ik ook niet snel weer uitzoeken. Meestal kies ik voor veilig blauw of groen. Wat ik zelf niet super fijn vind aan de meeste winterjassen is de bontkraag. Ik begrijp vaak de meerwaarde er niet zo van en functioneel vind ik ze al helemaal niet. Mocht je voor bont kiezen, dan zou ik wel checken of hij van echte dieren is gemaakt of nep is. Mijn voorkeur gaat absoluut naar nep.

Italiaanse jas

Ik wil een jas voor net ook aan kunnen. Dit betekent dat ik dit keer niet voor de skijas kies of de wat sportievere uiterlijken. De sportievere jas is wel weer fijner voor op de boerderij, maar gezien de werkzaamheden heb ik dan liever een dik vest of een oude jas aan. Aan de wintersport doe ik voorlopig nog niet, dus vind ik het ook niet heel erg nodig.

Voor mij is het duidelijk naar welke jas ik op zoek ga, nu hopen dat ik hem voor de aankomende winter kan vinden.

Bron foto’s: “Style Italy”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge