Persoonlijk: Leven met elke dag hoofdpijn…

Chronische hoofdpijn zei de Neuroloog. De oorzaak? Wordt nog verder onderzocht. Mijn nieuwe jaar begint met onderzoek in het ziekenhuis. MRI scan en dan weer afwachten. Hoge verwachtingen heb ik er niet van. Vandaag vertel ik mijn verhaal over hoe ik elke dag leef met hoofdpijn en hoe dit mijn leven beïnvloed.

Mijn hele leven ken ik al hoofdpijnen en migraine. Geen pretje, maar te onderdrukken met medicatie en voor mij te handelen. Sinds afgelopen zomer er een nieuwe sluiper bij  gekomen. Een drukkende hoofdpijn die soms zo erg is dat ik niet weet waar ik het moet zoeken. Zelf gooide ik het op stress, drukte, overspannenheid en misschien een burn-out. Rustiger aan doen en het leven weer beetje op de rit krijgen. Ik weet hoe het is om een depressie te hebben, hoe het is om de wereld soms als zwaar te zien, maar de afgelopen twee maanden besefte ik mij ook dat ik mij eigenlijk wel goed voel. Het leven is niet altijd mooi, maar ik voelde mij er aardig in thuis.

Daarnaast werd de hoofdpijn steeds erger en ervoer ik uitval in mijn zicht en werd ik ’s nachts wakker met extreme misselijkheid en in de ochtend had ik meer tijd nodig om op te staan. Extreme moeheid ten gevolg en dat betekent dat ik mijn dagen doorkom met werken en dan eigenlijk alweer op de bank uitrusten. Het vele sporten wat ik deed is tot een dieptepunt gezakt. Ik kan halve wedstrijden korfballen, maar dan moet ik opgeven.

Na wat aandringen van mensen uiteindelijk besloten langs de huisarts te gaan. Deze vond het allemaal niet prettig wat die hoorde en stuurde mij door naar de Neuroloog. Na wat onderzoekjes ging ze er vanuit dat er niks ergs uit een MRI zou komen, maar voor de zekerheid toch maar een MRI laten maken. Deze komt eind januari en tot die tijd zal ik nog even moeten omgaan met elke dag hoofdpijn.

Mijn werk probeer ik zo goed mogelijk te doen en ik ben iemand die niet snel opgeeft en dus ook mijn 32 uur blijf werken. Dit kost mij veel energie, maar thuis zitten is voor mij ook niet weggelegd. Hierdoor heb ik vaak weinig energie tot andere dingen en merk ik dat ik mijn sociale leven behoorlijk verwaarloos. Leef ik redelijk in een isolement en ben ik enorm gefrustreerd dat ik niet kan sporten zoals ik wil. Het ging zo goed met mijn sporten en ik weet dat als ik niet genoeg beweeg dit invloed heeft op mijn lichaam.

Elke dag hoofdpijn, het is geen pretje, maar tijd om er altijd bij stil te staan heb ik niet. Door de pijn heen gaan en eigen grenzen zoeken is momenteel de uitdaging. Toch ga ik er vanuit dat ik straks alles weer op kan pakken en dat er ooit weer een einde komt dagelijks hoofdpijn. Dat ik 32 uur kan werken, kan bloggen en 3 a 4 x per week kan sporten. Maar voor nu vooral luisteren naar mijn lichaam en heel even toegeven dat ik niet alles aan kan…..

Heb jij wel eens hoofdpijn? Wat werkt voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge