De lockdown, vraagstukken en rust.

Dan zit je in een soort van lockdown, alles veranderd om je heen en je hoort vooral veel mensen die “klagen” over het verliezen van eigen vrijheid. Ik niet, ik geniet eigenlijk best van de mogelijkheden die het mij biedt. Zo kon ik eindelijk eens wat meer afstand nemen van mijn werk, al was het wel echt even mijn mindset erin om te zetten.

Al een geruime tijd wilde ik eigenlijk een 3 maand verlof, puur om in die 3 maanden tijd alles om mij te laten draaien. Klinkt misschien wat egoistisch, maar ik voel dat ik niet 100% dat doe waar ik blij van word en wat mij energie geeft. Wat dit precies is kan ik nog niet plaatsen. Ik wil iets, maar het lijkt alsof mijn hart en mijn hoofd elkaar erin niet kunnen bereiken.

Terug naar de lockdown en het feit dat ik vanaf 16 maart al thuis werk. Na twee weken omschakelen van fysiek aanwezig zijn naar online behandelingen geven. Hoewel het online werken intensiever is, heeft het mij heel veel ruimte thuis geboden. Zo hoef ik niet meer 15 uren per week te reizen voor mijn werk en heb ik die tijd ineens “over”.

Voor de lockdown sprak ik met mijn manager over mijn gevoel en dat ik niet denk dat ik alles uit mijzelf haal. We kwamen tot de conclusie dat een coach mij misschien wel eens zou kunnen helpen. Op zoek naar wat ik dan precies zou willen. Een paar dingen zijn voor mij duidelijk. Ik wil meer tijd besteden aan dat wat belangrijk voor mij is. Meer thuis kunnen zijn en dat wat ik fijn vind om te doen. Er voor mijn verloofde kunnen zijn, terwijl hij zich helemaal kan storten op onze mega renovatie, die eindelijk is gestart.

Een coach, maar dan komen er vragen bij mij op. Wat voor coach zoek ik dan? Vanuit mijn werk krijg ik de mogelijkheid, maar is dat dan de persoon die bij mij past? Via Instagram volg ik verschillende vrouwen die andere vrouwen coachen. Het triggert mij, maar het staat mij soms ook tegen. Is dit dan angst om echt met mijzelf aan de slag te gaan? Oprecht uit te zoeken wat mij gelukkig en energiek maakt? Wat als het iets heel anders is dan wat ik momenteel doe? Durf ik dan risico’s te nemen?

Daarnaast is altijd de vraag of ik mijzelf de moeite waard vind om in te investeren? Dan bedoel ik in dit geval letterlijk geld in mijzelf investeren. Want voor persoonlijke groei en aan de slag gaan met lagen van mijn eigen persoon durf ik wel te investeren. Ik denk dat ik dat ook wel heb gedaan de afgelopen jaren. Maar is het nodig om hierin geld te investeren? Het blijft voor mij een vraagstuk waar ik nog geen antwoord op heb.

De lockdown geeft mij tijd om na te denken over deze vraagstukken. Voor nu geniet ik van de minder sociale contacten en de minder lange dagen van het werk. Die lucht en adem had ik even nodig. Voor mij zal deze situatie ook nog wel even zo doorgaan en dat geeft mij meer tijd voor mijzelf en mij bezig te houden met de vraagstuk, wat wil ik nu met mijzelf.

Ben jij ooit bij een coach geweest? Wat heeft het je gebracht?

Liefs Agneta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge