persoonlijk: Moet een blogpost altijd leuk en positief zijn?

Een overdenking die mij al een tijdje bezig houdt. Ik lees veel blogs en op allerlei verschillende vlakken en opvallend vind ik vaak dat het altijd leuk en positief is. Bij bepaalde blogs begrijp ik dat prima, maar hoe zit het met blogs die tips en adviezen geven over somberheid, problemen, negativiteit en hoe hier mee om te gaan. Moeten deze ook altijd positief en leuk zijn? Moeten ze altijd adviezen geven om iemand weer anders te laten voelen? Vandaag schrijf ik mijn mening erover.

Ook ik ken mijn periodes waarin ik totaal niet lekker in mijn vel zit of dat alles veelal tegenzit op de verschillende gebieden. Denk aan financiele problemen of tegenslagen in de liefde. Maar ook of je het nog wel naar je zin hebt op je werk, familieleden die van alles van je willen of bijvoorbeeld het feit dat je gewoon even niet weet wat je wilt met je leven. Dit kan veel frustraties opleveren, maar ook momenten van eenzaamheid of verlorenheid.

Op het internet staan vele tips en adviezen die je in deze situaties kunnen helpen om er mee om te gaan of het juist te voorkomen. Er zitten vaak best wel nuttige tips bij en ik heb er in het verleden ook wel baat bij gehad. Echter liep ik steeds weer tegen een vraag.

Is het in onze maatschappij niet toegestaan om gewoon je even zo te voelen? 

In mijn werk heb ik regelmatig te maken met mensen die zich zo voelen. Waar ik eerst altijd aankwam met tips en adviezen doe ik dit tegenwoordig in vele mindere mate. Mijn ervaring is namelijk dat mensen juist deze periode vaak even nodig hebben om beter naar zichzelf te kunnen kijken, er sterker uit te komen. Dit gebeurd alleen wanneer zij op eigen tempo tot dit proces komen. 1000 mensen kunnen namelijk wel zeggen je kan het beste dit of het beste dat doen, maar uiteindelijk moet je het zelf ondervinden.

Vaak als ik aangeef dat ik even down momentjes heb word ik bedolven in goede adviezen en vaak word ik daar alleen maar moedelozer van. Het idee dat ik weer van alles bij mijzelf zal moeten veranderen of dat ik gewoon positiever tegen de dingen aan moet kijken maken mij namelijk erg frustrerend. Mijn ervaring is dat het juist soms even fijn is om mij zo te voelen, even op mijzelf en met mijn eigen gedachten. Het geeft mij vaak ruimte en tijd om alles ook te verwerken wat er qua prikkels op mijn pad is gekomen.

Dan kom ik uit bij de vraag die ik stel in de titel van dit artikel, moet een blogpost altijd leuk en positief zijn?
Ik ben van mening dat juist soms, we best wel mogen adviseren dat het gevoel en de gedachte er best wel even mogen zijn en dat we niet altijd het advies of de tips hoeven te geven hoe jij je weer beter kan laten voelen. Misschien is daardoor een blogpost niet altijd leuk of positief, maar ik denk soms juist wel effectief.

Wat is jouw mening? moet een blogpost altijd leuk en positief zijn? 

3 Comments

 • Deborah

  Vind ik niet 🙂
  Ik schrijf dan ook regelmatig over en vanuit mijn depressies. Niet alleen om het van me af te schrijven maar ook om anderen inzichten te geven in andermans denken, overtuigingen en voor de herkenning van mensen die zich niet erkend voelen.

 • Nicole

  Een blogpost hoeft niet altijd positief te zijn vind ik. Door alle social media krijgen we een vertekend beeld van de werkelijkheid, niemand is altijd vrolijk en heeft altijd geluk. Je een beetje down voelen is heel normaal en helemaal niet erg.
  Afhankelijk van het soort blog is een minder vrolijke blogpost juist goed, zo blijft het echt!

 • Ivon

  Een blogpost moet een blogpost zijn waar jij achter staat! En als die lekker negatief is, dan isdie lekker negatief!
  Soms is dat ook gewoon goed, om je even niet zo goed te voelen. Probeer je niet teveel aan te trekken van wat andere mensen van je verwachten hoe je je moet voelen (oeps nu maak ik onbewust mezelf er ook weer schuldig aan door je ongevraagde ‘positieve’ tips te geven hihi)
  Ivon onlangs geplaatst…Carrière switch?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge