Alleen en het perspectief zien.

Trust youself, you can do more, than you think you can do

 

Wanneer je het soms even moeilijk vindt dat je alleen bent. Wanneer je even het gevoel hebt dat alles onder je voeten weg wordt getrokken. Dat gevoel dat je dan even niet meer weet wat je moet doen, dat gevoel is niet fijn, maar vaak even nodig om alles weer in perspectief te zien. Vandaag vertel ik je mijn mooie punten aan alleen zijn en welke minder mooie kanten het soms kan hebben. 

woman-1006100_960_720

Sinds  ik op mijzelf woon heb ik die momenten wel gehad dat ik mij afvroeg of dit wel zo leuk was, alleen wonen, alles zelf moeten regelen, bij thuiskomst niet iemand om even praatje mee te maken of voor jezelf koken. Wat als je een nieuwe relatie krijgt? Hoe gaat dat samen? Geen werk meer? Hoe komt het met de huur? Allemaal beslissingen die je alleen moet maken en regelen.

 

Financieel onafhankelijk:

Financieel onafhankelijk zijn, zelf al je rekeningen betalen en je huur/hypotheek betalen. Jezelf kunnen onderhouden is soms lastig, vooral als je geen vaste baan hebt. Tot nu toe is het mij steeds gelukt dit voor mijzelf te realiseren. Als ik soms even berekeningen maak dan nemen mijn zorgen wel eens toe, maar ik heb geleerd dat ik mij ook wel eens te druk maak om dit gegeven. Ik kan prima rondkomen met minder geld en in mijn optiek is er uiteindelijk wel werk te vinden zodat je een inkomen kan genereren. Het liefste wil ik werken in mijn eigen sector, maar het is er niet altijd en ik denk juist dat je door iets anders te doen ook weer meer leert. Daarnaast probeer ik voor mijzelf ook te kijken of ik zelf iets kan doen om een extra inkomen voor mijzelf te genereren. Door mijn blog of door spullen te verkopen. Om eens wat extra’s van te kunnen doen.

couple-1198146_960_720

Nieuwe relaties:

Nieuwe relaties zijn spannend, mooi en soms ook wat eng. Iemand leren kennen met al zijn mooie en lastige eigenschappen. Iemand die jou moet leren kennen, inclusief al jou lastige eigenschappen.  Dit vond ik behoorlijk spannend toen ik begon met daten. Ik ontmoette J, een papa van twee kids, waarmee ik een enorme klik voelde vanaf het begin. Merk dat het op oudere leeftijd en wanneer je beide een rugzakje hebt, het allemaal rustiger aan zal moeten wil je een fijne en stabiele relatie opbouwen waarin je op elkaar kunt vertrouwen. Het is fijn om te weten dat er iemand is waar je dingen mee kunt delen en die met je meedenkt als je het soms lastig vindt. Persoonlijk moest ik wennen aan alles wat de nieuwe relatie bracht en dit zorgde ook wel ervoor dat je elkaar niet altijd begrijpt. Ik was door alles onzeker en dat maakte het er ook niet altijd gemakkelijk op. Door goed en beter te communiceren weten we van elkaar steeds meer hoe we er in staan en of wij op deze manier verder willen met de relatie opbouwen. Daarnaast is het belangrijk jezelf te blijven in de nieuwe relatie. Dat betekent je eigen dingen blijven doen en ook alleen kunnen zijn en je niet te afhankelijk opstellen tegenover je nieuwe relatie.  J heeft verantwoordelijkheden die ik niet heb en dat was voor mij ook nieuw. Als ik naar hem kijk en hoe hij alles regelt alleen en voor zijn kids dan heb ik daar enorm respect voor en leer ik heel veel van hem.

 

Voor jezelf zorgen:

Nu heb ik zelf niet heel veel moeite met voor mijzelf te zorgen, ik eet goed en doe mijn beweging etc. Toch is het wel eens dat ik juist hierin mij wel eens even alleen voel. Koken voor mijzelf vind ik vaak vervelend om te doen. Wanneer ik voor anderen kook is het voor mij anders. Dan heb ik anderen die ik (hopelijk) blij kan maken met een lekkere maaltijd. Dan is het ook belangrijk dat je huisje schoon en opgeruimd is. Voor mij in ieder geval wel, want bij teveel rommel word ik er niet vrolijker op. Sinds ik hier ben gaan wonen heb ik altijd mijn huis goed bij kunnen houden en is het nooit een rommeltje. Schoonmaken doe ik wekelijks, soms doe ik even een grote schoonmaak. Vind dit ook erg fijn om voor mijzelf te doen. Schone kleding is voor mij ook geen probleem. Ik vind het heerlijk om de was te doen tegenwoordig. Het enige waar ik echt een hekel aan heb is de afwas. In mijn nieuwe huisje wil ik dit ook echt gaan oplossen met een vaatwasser. Groot nadeel is soms dat niemand even tegen je zegt, ga eens wat doen! Jezelf constant zelf moeten motiveren om wat te gaan doen in huis of voor jezelf of even die administratie opruimen. Dit kan ik gelukkig zelf wel aardig en ben ook wel tevreden hoe ik dit allemaal doe alleen.

999871_449994101766410_1509502037_n-e1428419393945

Dicht bij jezelf blijven:

Wat ik vooral heb geleerd dit jaar op mijzelf te wonen en alles alleen te moeten doen is dat de dingen die ik spannend vond en eng vond allemaal wel heb gedaan. Ik ben nu in mijn eentje verantwoordelijk voor mijn leven en natuurlijk heb ik wel vrienden, familie en mensen waar ik op terug kan vallen, maar uiteindelijk is het mijn leven en moet ik met mijzelf door een deur kunnen. Door dicht bij mijzelf te blijven en goed na te denken over wat ik wil in mijn leven en mijn behoeften naar anderen uit te spreken heb ik mijzelf ook wel gevonden. Het alleen wonen heeft mij dan ook veel over mijzelf geleerd. Het was niet altijd even leuk om dingen te realiseren, maar alles heeft een reden en heeft mij gebracht waar ik nu ben. Dat heeft mij ook bewust gemaakt dat ik een nieuw leven wil opbouwen in een andere omgeving. Dat ik wil gaan voor een nieuwe relatie en dit rustig wil opbouwen. Dat ik nieuwe uitdagingen aan wil gaan in het leven en ze niet meer uit de weg ga.

 

Tot slot:

Natuurlijk zullen er altijd nog eens momenten komen dat ik mij echt even heel alleen voel of dat ik even niet meer weet hoe ik alles voor elkaar moet krijgen. Alleen weet ik altijd mijzelf terug naar het hier en nu te brengen en te bedenken dat uiteindelijk alles goed zal komen. Dat slechte dingen soms juist mooie dingen kan brengen. Alles is een leerproces en het is wat jij er uiteindelijk zelf uithaalt.

cropped-http-signatures.mylivesignature.com-54494-85-531A7B1FFAFE7CB9B20A18FA8AB4E810.png

 

3 Comments

  • Floor Daasvand

    Ik woon voorlopig nog bij mijn moeder, maar moet wel steeds meer dingen zelf doen en wil ook steeds meer dingen zelf doen. Ik ben de laatste tijd denk ik flinke stappen aan het maken in het volwassen worden. Ik merk ook op school dat als ik het ergens niet mee eens ben er eindelijk zelf een keer wat van zeg. Ik ben namelijk geen robot die alles doet wat me opgedragen wordt.
    Floor Daasvand onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  • Roxanne

    Mooi geschreven! Ik vond het in het begin erg moeilijk om alleen te wonen, maar uiteindelijk heb ik bijna 3 jaar alleen gewoond voordat ik weer een relatie kreeg. In het begin vond ik het eenzaam, later begon ik er steeds meer aan te wennen. Ik moet zeggen dat ik het soms ook wel prettig vind, om lekker mijn eigen tempo aan te houden en mijn eigen dingen te doen.
    Roxanne onlangs geplaatst…Zwemmen met de babyMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge