Keuzes maken.

yes-238381_960_720Het kan soms zo spannend voelen om nieuwe wegen in te slaan, keuzes te maken waarmee je niet weet hoe het precies gaat komen. Vandaag vertel ik jullie over keuzes die ik de afgelopen tijd voor mijzelf heb gemaakt en waarom ik sommige keuzes heb gemaakt.

Mensen die mij kennen weten dat ik soms behoorlijk lang ergens tegen aan kan hikken om echt de keuze te maken. Dit omdat ik het altijd spannend vind als er nieuwe dingen op mijn pad komen. Het liefst wil ik alle uitkomsten van alles van te voren vast kunnen leggen. Oftewel ik ben best wel een controlfreak. De afgelopen tijd leer ik steeds beter los te laten en merk ik dat mij dit helpt in keuzes te maken wat ik nu wil met mijn leven. Waar ik normaal dingen uit de weg zou gaan merk ik dat ik juist nu zin krijg om de nieuwe dingen aan te gaan. De spanning die erbij komt kijken blijft, maar mijn gedachten die ik normaal bij nieuwe dingen had zijn veranderd. Het belangrijkste is dat je weet waar je eigen krachten en valkuilen liggen betreft keuzes maken. Zo weet ik van mijzelf dat ik een daadkrachtige en flexibele vrouw kan zijn die haar tanden goed ergens in vast kan bijten, maar dat ik door mijn eigen gedachten de dingen uit de weg kan gaan en mijzelf het soms spannender praat dan het eigenlijks echt is.

street-sign-141396_960_720Een van de grotere beslissingen die ik heb gemaakt is dat ik wil verhuizen uit het dorp waar ik opgegroeid ben. Nu heb ik op meerdere plekken gewoond, maar nooit alleen. Nu woon ik bijna een jaar op mijzelf en merk ik dat ik het in het dorp niet kan vinden. Ik heb gevoel dat ik op slot zit. Heb niet de klik met de mensen die er wonen en ik ben toe aan iets nieuws voor mijzelf. Ik heb gekozen dat ik wil verhuizen naar een plek waar net wat meer te beleven is qua mensen, qua voorzieningen etc. Deze keuze heb ik niet alleen gemaakt, maar heb ik uitvoerig met verschillende mensen besproken en het was fijn om te horen dat mensen mij hierin eigenlijk heel goed begrepen. Daarnaast verhuis ik niet meteen naar het einde van de wereld en is het met de auto allemaal prima te doen mocht ik mensen hier gaan missen. De twijfels die mensen erbij hebben heb ik ook in afweging genomen en ook wel goed doordacht. Hoewel ik dit graag op korte termijn zou willen heb ik wel de beslissing gemaakt dat ik voor een huisje wil gaan die ik ook echt leuk vind. Ik wil graag een echt huisje en geen appartement meer. Wat er met de verhuizing nog meer bij komt kijken is dat ik nog maar weinig mensen er ken. Gezien ik mijn eigen daar op wil bouwen vind ik het belangrijk dat ik iets ga doen zodat ik ook onder de mensen kom. Voor mij voelt dat aan als een nieuwe start in mijn leven. Daarom ben ik ook al aan het rondkijken naar een eventuele sport die ik kan gaan doen en eventuele andere sociale gelegenheden om nieuwe mensen te leren kennen.

Een andere grote beslissing is mijn blog en een droom die ik eigenlijk al heel lang heb. Namelijk iets voor mijzelf creëren en eigen baas over te zijn.  Dit betekent dat ik meer aandacht wil besteden aan mijn blog en weer terug wil naar dagelijks bloggen. Ik mis de interactie met mijn lezers heel erg en ik heb de laatste tijd gemerkt dat ik het weer heerlijk vind om met mijn camera bezig te zijn. Als ik terugkijk naar mijn oude blog en wat ik er mee had opgebouwd wil ik dat graag weer. Doen waar ik goed in ben en dat is schrijven over verschillende onderwerpen. Momenteel blog ik 3 keer per week, maar dit zal opgebouwd worden. Momenteel werk ik nog 32 uur per week en per april moet ik op zoek naar wat anders. Het liefste zou ik 24 uur werken en daarnaast mijn tijd kunnen besteden aan mijn blog. Financieel moet dit natuurlijk allemaal haalbaar zijn, maar ik ben van mening als je echt iets wilt het ook zal lukken.
De opbouw van mijn blog blijf ik rustig aan doen, want ik wil dat mijn kwaliteit voorop blijft staan. Daarnaast wil ik mij achter de schermen verdiepen in de mogelijkheden die ik allemaal heb met bloggen. Vind het ook heerlijk als mensen met mij meedenken over mijn blog en hoe ik er nog meer uit zou kunnen halen. Dus hebben jullie nog kritische noten of tips en trucs laat het mij dan weten in een reactie of via een mailtje. Ben altijd blij met input.

20160130_144041Mijn laatste keuze is een keuze waar ik best lang tegen aan heb gelopen en nu definitief een beslissing in heb weten te maken. Mijn kat Darwin (Duck) gaat (tijdelijk) weg bij mij. Mijn kat is behoorlijk dominant en heeft hier in huis te weinig ruimte. Daarnaast vindt hij het verschrikkelijk om alleen te zijn en daar zit het punt vooral. Gezien mijn ruimte hier en zijn dominantie is het geen optie om er een kat bij te nemen zodat ze samen hun energie kwijt kunnen. Daarom heb ik in overleg besloten dat hij, mits het klikt, tot ik ga verhuizen ergens anders gaat wonen. In dit huis heeft hij meer ruimte, andere dieren om zich heen en de gelegenheid om naar buiten te kunnen. Hoe het precies voor hem uitpakt kan ik nooit op voorhand zeggen, maar dat hij hier soms niet te houden is een feit. Hij kan heel aanhankelijk zijn, maar door zijn dominantie ook erg hard en fel. Ik hoop met deze keuze dat hij vooral zijn energie kwijt kan en leert dat hij niet de baas is in huis. Gelukkig heb ik iemand gevonden die ik zelf ook ken en waar ik regelmatig ook op bezoek kom dus kan ik hem gewoon zien. Het zal wel wennen zijn voor mij, maar voor Darwin is het alleen maar beter.

Drie grote keuzes die ik vooraf als best spannend achte, maar waarvan ik nu echt het gevoel heb dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Hoe het uiteindelijk uitpakt zullen we gaan zien, maar ik sta er positief in en 100% achter en dat maakt dat ik deze nieuwe dingen helemaal niet meer zo spannend vind.

Welke grote keuze heb jij afgelopen tijd gemaakt, hoe voelde dat voor jou en ben je uiteindelijk blij met je keuze?

http---signatures.mylivesignature.com-54494-85-531A7B1FFAFE7CB9B20A18FA8AB4E810

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge