Persoonlijke update: Zwanger en toen niet meer.

29 september 2019 een datum die ik niet meer zal vergeten. Twee streepjes op de zwangerschapstest. Wat waren we verbaasd, maar blij. Ons leven zou veranderen en wij waren er klaar voor.
5 november 2019 een datum die ik niet meer zal vergeten. Ik word onder narcose gebracht en middels een curetage wordt mijn baarmoeder leeggehaald.

Op mijn blog schreef ik openlijk over het feit dat wij graag zwanger wilden worden. Zo bijzonder om het gevoel te mogen mee maken wanneer je dan daadwerkelijk zwanger bent. Op een onbekende wolk zweefden wij rond en we lieten alles de dagen erna even bezinken. Toen begon mijn lijf de dagen en weken erna ook alles te laten voelen. Ik was zwanger en met alle kwalen erbij. Ik vond het zwaar, maar ik wist waarvoor ik het deed. De weken gingen door en we zouden 4 november, in de 10e week, onze eerste echo krijgen. Voor het eerst het hartje horen, verliefd worden op ons kleine wonder…..

31 oktober 2019 begon ik met bloeden. Niet veel, maar schrikken was het wel. De dagen erna begonnen de bloedingen meer te komen. We besloten naar het ziekenhuis te gaan en daar werd ik opgenomen. Bloed werd afgenomen en we kregen onze eerste echo. De embryo had een groei achterstand en toen beseften we ons dat het wel eens niet goed kon zijn. We werden gerust gesteld en kregen weer een klein beetje hoop. Ik moest tot maandag in het ziekenhuis blijven en toen werd er opnieuw bloed afgenomen. Niet veel later kregen we de uitslag. Het kindje in mij was gestopt met groeien en ik was niet meer zwanger.

5 november 2019 werd ik onder narcose gebracht. Mijn baarmoeder moest geleegd worden, gezien mijn lichaam dit zelf niet deed. Na de ingreep mocht ik eindelijk naar huis om te herstellen. Dan ben je thuis, letterlijk voel je geen leven meer in je, je voelt je leeg. Fysiek gaat het nog erg moeizaam en dat vind ik lastig. Ik lig nog veel op bed en moet echt rustig aan doen. Emotioneel is het een roller coaster. Het verwerken van het verlies, de realiteit dat het vele zwangere vrouwen overkomt en het feit dat we het samen doormaken is helpend.

Komende periode probeer ik rustig aan mijn dingen weer op te pakken. Zo ook mijn blog en de artikelen die ik wil schrijven. Voor nu is het nog even geen vast schema, maar dat komt wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge