Relatie sterker na heftige gebeurtenis.

Liefde en relatie, iets wat ik kende, maar wat mij elke keer weer doet verbazen. Ik schreef in september voor het eerst over mijn relatie en liefde die ik vond. Daar schreef ik ook over het feit hoe intens ik deze liefde en relatie ervaar. Dat het nog sterker kon worden heb ik de afgelopen periode meegemaakt.

Toen ik mijn vriend vertelde dat er twee streepjes op de zwangerschapstest stond voelde ik onze liefde overspoelen. Samen pinkten we een traantje weg en we voelden beide het intense geluk die onze liefde had voortgebracht. Onze wens en droom werd in november een verdrietig en heftige gebeurtenis. We verloren ons kindje en ik onderging een curettage. Ik had het zwaar. Niet alleen op fysiek vlak, maar ook op emotioneel vlak was ik erg wisselend.

Mijn vriend en ik zijn qua karakter erg verschillend. We dealen beide anders met gebeurtenissen en dat is, vooral bij een heftige gebeurtenis als deze, wel eens lastig. Samen lukt het ons om hier een weg in te vinden. Zo laten we elkaar vrij in onze eigen verwerking, maar praten we vooral over hoe wij individueel verwerken. We vragen elkaar wat de ander nodig heeft en hoe wij elkaar hierin kunnen ondersteunen. Deze manier van communiceren werkt voor ons enorm.

Afbeelding van Deflyne Coppens via Pixabay 

In deze periode merk ik hoe zorgzaam mijn vriend van aard is. Ik mag intens verdrietig zijn, ik mag boos zijn, maar vooral mag ik mijzelf zijn in dit proces. Door met elkaar in verschillende situaties in gesprek te blijven heb ik ervaren hoe helpend dit nu is. Zo heeft hij voor mij een dagje Vlieland geregeld. Juist omdat hij heeft geleerd en gezien wat dit eiland met mijn mindset kan doen. Zo heb ik hem gelaten in het afmaken van projecten in en rondom het huis, juist omdat bezig zijn voor hem helpend is.

Om je relatie sterk te houden bij heftige gebeurtenissen is het belangrijk om in gesprek te blijven samen. Dat betekent dat je eerlijk moet zijn naar wat jij nodig hebt. Elkaar hierin ook in zijn of haar waarde laten is belangrijk. Doordat wij zo bleven communiceren werden wij ook erg close. Ik voelde zijn liefde voor mij groeien en ik leerde mijn vriend nog meer waarderen om wie hij is. Soms hebben we het over deze intensiteit en maken wij er ook grapjes over. Humor is voor ons beide enorm belangrijk. Leuker is nog de humor delen die anderen niet altijd begrijpen.

Wat ik vooral met dit blog wilde delen was dat communicatie met elkaar je sterker naar elkaar toe kan brengen in heftige situaties. Luister naar elkaar en zoek voor beide de ruimte om dingen kunnen te verwerken. Check bij elkaar hoe het gaat, vraag wat de ander nodig heeft en kijk hoe je dit samen kan bereiken.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge