Wat spelt voor mij doet.

1200x798xSpelt-graan.jpg.pagespeed.ic.E_4F1tOjIaMisschien heb je er wel eens van gehoord, Speltbrood. Vroeger dacht ik altijd wat een waardeloos gedoe om extra geld uit te geven aan een brood, terwijl je ook veel goedkopere hebt. Sinds ik bezig met gezonder leven en het afvallen ben ik steeds meer over gegaan naar Spelt producten. Vandaag vertel ik wat het mij oplevert.

Vooraf:

Laat ik beginnen met zeggen dat ik naast het eten van spelt producten ook meer water drink, meer groente en fruit eet. Dit betekent dat ik niet alle veranderingen die ik ervaar per definitie komt door het consumeren van spelt producten.

Er is meer dan alleen Speltbrood.

Ja dit wist ik dus niet, ik ben een behoorlijke leek op dit vlak. Ik at wat ik kende en deed ook behoorlijk aan budget inkopen doen betreft de boodschappen. Toch kan ik zeggen dat ik met mijn gezondere leefstijl minder geld kwijt ben aan boodschappen dan voorheen. Het begon dat ik had gelezen dat brood voor het afvallen niet altijd goed is. Als echte brood eter is dat een flinke strop. Ik dacht dat moet anders kunnen en ging op zoek naar alternatieven. In de schappen van de AH kwam ik Speltbeschuiten tegen en nam deze mee om te proberen. Moet bekennen dat ze lekkerder zijn dan gewone beschuiten. Toen ze op waren wilde ik ze weer halen, maar waren op dat moment uitverkocht. Ik kwam toen Speltcrackers tegen. Ik kan je vertellen, sinds ik die eet wil ik bijna niks meer anders. Naast de brood soorten zijn er ook nog pasta’s van spelt, maar ook snacks en kun je ook zelf koken en bakken met spelt.

spelt_crackersWelke gezondheidsvoordelen heeft Spelt?

Voor mijzelf ging ik research doen over spelt en waarom dit nu beter zou zijn dan gewoon volkoren brood. Het heeft vooral te maken met de complexe koolhydraten die spelt met zich mee brengt. Deze vullen goed en je lichaam moet harder werken om deze te verteren. Tijdens mijn research kwam ik tegen dat in veel gevallen migraine kan worden verminderd door het gebruik van spelt. Dit zou voor mij een enorme pluspunt zijn, waar ik wel eens last daar van heb. Ook voor diabetes en mensen met overgewicht heeft spelt een positieve invloed. Nu ben ik natuurlijk bezig met afvallen. Daarnaast mensen met een tarweallergie kunnen ook baat hebben bij spelt, gezien deze structuur heel anders is dan die van tarwe. Wil je uitgebreide review lezen over waarom Spelt zo goed is klik dan hier.

Wat merk ik

Zoals ik al in het begin van dit artikel aangaf is dat ik naar het gebruik van spelt producten ook meer water ben gaan drinken en meer groente en fruit. Maar ik merk wel zeker verschil sinds ik mijn producten steeds meer ben gaan vervangen door spelt. Mijn spijsvertering heeft een flinke boost gehad. Deze was altijd behoorlijk traag en vaak genoeg heb ik mij afgevraagd of het wel normaal was. Tegenwoordig is hij veel sneller. Hoofdpijn en migraine heb ik eigenlijk nooit meer. Nu ben ik ook tijdens dit alles bij de masseur geweest voor mijn migraine, maar daar ben ik nu ook mee gestopt. Voor mij is dat een behoorlijke verlichting kan ik je vertellen. Ik voel mij fitter en vitaler zowel lichamelijk als geestelijk. Voor mij is spelt een goed alternatief voor mijn producten en het is ook nog erg lekker. Ik dacht altijd dat ik veel meer geld ook kwijt zou zijn aan gezond voedsel, maar hoewel het wel wat duurder is heb ik wel minder er van nodig. Waar ik op een normale dag 6 stukken brood at hoef ik nu maar twee crackers en een stuk brood. Qua calorieën zit je aardig gelijk, maar de koolhydraten zijn dus anders.  Mijn boodschappen zijn ook verlaagd gezien ik geen frisdrank en “slechte” snacks meer eet. Door die reden mag mijn brood ook wat meer kosten.

Tot slot

Ik hoor heel vaak om mij heen dat ik juist minder brood zou moeten eten voor mijn afvallen. Voor mij is dat geen optie, want ik ben gewoon een brood eter. Dus ik zou tijdje kunnen stoppen, maar verlangen naar brood zou dan groter worden. Eet ik uiteindelijk weer meer brood kom ik ook weer aan. Met spelt heb ik voor mij een zeer goed alternatief gevonden en in combinatie met alles gaan de kilo’s er langzaam van af en voel ik mij steeds gezonder worden en dat is voor mij het belangrijkste, want uiteindelijk moet ik het langste met mij en mijn lichaam door.

Wist jij dat er veel meer producten bestonden die spelt bevatten?

onder3

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge