Stoppen met beauty bloggen??

Zoals jullie misschien hebben gemerkt is de afgelopen weken behoorlijk minder beauty op mijn blog voorbij gekomen en ik zal je vandaag vertellen hoe dit kan en hoe ik hier zelf tegen aan kijk, maar heb ik ook jullie hulp nodig. 

Hema Sparkling fun

Als ik iets leuk vind om te doen is het beauty producten  reviewen. Ze testen, uit proberen en van alle kanten proberen te belichten. Naast het testen vind ik het super leuk om producten te fotograferen en dit zo goed mogelijk vast te leggen in een mooi plaatje. Momenteel komen er wat minder beauty artikelen online en persoonlijk vind ik dat heel erg jammer. Nu kun je denken, dat heb je toch zelf in de hand, maar dat is niet helemaal waar.

Catrice denim devine

Alle producten die ik op mijn blog(s) een review heb gegeven heb ik namelijk zelf aangeschaft (of cadeau gekregen). Dit kon, had een baan en verdiende geld om dit te kunnen bekostigen. Momenteel heb ik (nog) geen nieuw werk en merk ik dat mijn eerste bezuinigingen echt liggen op de beauty producten. Ik heb namelijk nog zoveel op voorraad staan dat ik vind dat ik die eigenlijk ook eerst maar op moet maken of moet gaan gebruiken voor ik nieuwe dingen aanschaf. Dus de nieuwe highlighter laat ik nu in de winkel gewoon liggen of de lipstick die ik wel mooi vind, maar niet alleen voor mijn blog kan aanschaffen.

SAMSUNG CSC

Dit betekent dat reviews bijna niet aan de orde zijn, want ik test immers niet echt nieuwe producten. Daarom ben ik momenteel wat zoekende in hoe ik hier een andere draai aan zou kunnen geven en hoe ik beauty toch in mijn blog kan verwerken, want ik wil geen blog die alleen maar bezig is met health en lifestyle. Beauty wil ik gewoon in mijn content behouden. Sterker nog beauty zou op mijn blog de overhand moeten behouden. Dat had ik in mijn hoofd toen ik weer begon met bloggen. 50% beauty en 25% health 15% lifestyle en 10% persoonlijk.

SAMSUNG CSC

Nu zou ik prima wat oudere producten kunnen voorzien van een nieuwe review. Hoe bevallen ze nu en gebruik ik ze nog met regelmaat etc. Het punt is dat ik voor mijn foto’s dan geen clean foto’s heb van mooie nieuwe producten en daar strijkt het tegen mijn haren in. Ik vind het persoonlijk niet mooi op de foto als een product gebruikt is. Wat betekent dat ik, misschien met hoge uitzondering, foto’s maak van gebruikte producten.

Natuurlijk zijn er nog vele andere manieren om beauty te verwerken in artikelen en daar ga ik mij dan ook iets meer op richten en daar is ook waar ik jullie hulp wel wat bij zou kunnen gebruiken. Want wat zou jij nu graag willen lezen/zien betreft beauty naast reviews van de producten? Momenteel krijg ik steeds vaker ook pers berichten over nieuwe producten binnen en was benieuwd of jullie het leuk vinden hier van op de hoogte te blijven en hoe kijken jullie aan tegen looks van verschillende producten etc. Ik zou het heel fijn vinden als jullie in de reacties hier met mij over na willen denken, zodat het beauty bloggen ook in deze tijd op mijn blog kan blijven bestaan.

Wat zie jij het liefste als beauty artikel online?

onder3

6 Comments

 • Linda

  Balen dat je op deze manier gedwongen word om gas terug te nemen. Looks of the day zijn inderdaad leuke alternatieven en een lijstje met favoriete blushes, lipsticks etc.

  • Atenga

   Ik vind persoonlijk dat vaak leuker in videovorm, dit doe ik zelf niet. Het is wel leuk om eens te kijken hoe ik dat in artikel vorm zou kunnen gieten.
   Bedankt voor je input!

 • Hennie

  Wat een eerlijk artikel. Fijn.

  Ik vind het belang van goede beautybloggers groot en jouw site komt op mij altijd heel Zen over. Ik hoop dat je dan ook echt een manier vindt om het beautybloggen bij te houden.

  Je zou natuurlijk een budget artikel kunnen maken over iets dat je voor tien euro in totaal bij Ali expres hebt gekocht. Voor tien euro kun je daar veeeeeeel kopen. Of een wishlist maken.

  En weet je, met (foto’s van) gebruikte producten is niks mis. Sterker nog: daar kun je je mee onderscheiden en we weten allebei hoe belangrijk dat is in de beautyblogwereld.

  Hoe dan ook: succes!

  • Atenga

   Dankje voor je reactie, die doet mij goed. Ik heb dit weekend er veel over nagedacht en ik hoop idd middels andere manieren toch mijn beautybloggen te kunnen onderhouden, want ik vind het gewoon ook heel fijn om te doen. Het geeft juist een mooie balans aan alles.

   Alie Express heb ik nog nooit wat besteld, misschien kan ik er eens een kijkje nemen.

   Liefs Agneta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge