Persoonlijk: This is my confession #1

Een hele tijd terug schreef ik al dat ik graag open en eerlijke artikelen zou willen schrijven. Schrijven vanuit mijn hart en mij minder aantrekken wat anderen er van zullen vinden. Mijn gevoel terug leggen op “papier”  en jullie een stukje van mijn, misschien wel wat meer, kwetsbare kant te laten zien. Vandaag deel ik met jullie een confessie. 

This is my confession
Things if get inside

Hoe stoer ik dacht te zijn toen ik bedacht dat ik dit met jullie wilde delen, hoe lastig ik het vind om het nu op papier te zetten. Ik heb de rare gewoonte veel in detail te willen schrijven en maar goed en duidelijk uit te leggen hoe ik dingen soms bedoel. Zodat ik niet mis begrepen word of dat mensen het niet verkeerd op kunnen vatten. Daarom schrijf ik nu alvast dat dit mijn verhaal is en mijn gevoel erbij. Misschien is het voor anderen die rondlopen met hetzelfde wel heel anders en misschien zullen sommige andere mensen het niet met mij eens zijn. Dat mag en dat is geen probleem.

Zoals jullie misschien weten heb ik altijd al veel last gehad van overgewicht. Nu heb ik sinds 2012/2013 daar hard voor gewerkt en wist ik bijna 30 kilo kwijt te raken. Een hele prestatie en ja iets waar ik ook gewoon trots op ben. Hoewel iedereen mij voorzag van complimenten en ik ook echt beter in mijn vel ben gaan zitten (letterlijk ook) loop ik al ongeveer weer een jaar met de oude gevoelens om. Ik vind mijn lichaam gewoon niet mooi. Don’t get me wrong, ik weet dat ik nooit heel slank en smal zal zijn en dat beeld heb ik ook echt niet, maar toch ben ik niet blij met hoe alles er nu uit ziet.

Secrets i treated high
From you, you never suspected

Mijn lichaam schommelt enorm altijd en dat betekent dat het zo kan zijn dat ik af en toe het gevoel heb dat ik weer strakker in mijn vel zit. Mijn buik is slanker en mijn gezicht is ook smaller. Een week later is alles weer breder en dikker en van die schommelingen kan ik behoorlijk last  hebben. Opmerkingen over mijn lichaam vind ik altijd vervelend, maar het zet mij vaak wel weer met de benen op de grond. Zo ben ik alweer een tijdje bezig om weer hard te werken om toch mijn kilo’s weer kwijt te raken. Gezonder leven is zeker een streven die hier bij hoort.

Eten is voor mij denk ik het grootste probleem. Vooral warme maaltijden is echt voor mij iets waar ik mij slecht tot toe kan zetten. Tegenwoordig, sinds 1 januari, ontbijt ik nu met groene smoothies. Ik moet zeggen dat ik had verwacht dat ze niet lekker zouden zijn, maar tot nu toe ben ik erg te spreken over mijn creaties. Om mij ook voor te bereiden op het feit dat ik straks ook weer gewoon moet werken maak ik de smoothies de avond van te voren. Ik maak 1 liter per keer en na wat wennen drink ik nu bijna 1 liter per dag. Op deze manier krijg ik aanzienlijk beter mijn groentes en fruit binnen.

But Now, i cant hide it anymore
I cant deny it anymore

Ik wil heel graag naar de sportschool, maar naast dat het best wel wat kost, durf ik eigenlijk niet alleen heen te gaan. Ik vind het te spannend en heb het gevoel dat ik op die manier mijzelf niet goed kan motiveren om ook echt aan de slag te gaan. Ik korfbal 2x per week en daarnaast loop ik nog wel wat hard, maar ik weet dat als ik nu voor eens en altijd korte metten wil slaan met mijn slappe spieren dan zal ik krachttraining erbij moeten doen. Dit kan natuurlijk ook thuis, maar het lukt mij niet om dat voor elkaar te krijgen.

Nu hoor ik allerlei mensen al denken, ga gewoon en stel je niet zo aan!, maar helaas voor mij werkt het nu eenmaal zo. Ik zie ongelooflijke hoge drempels op dat gebied. Hoewel ik wel op langere baan doorzettingsvermogen heb, is het mijzelf uitdagen tot hogere stappen en door mijn onzekerheid te gaan lastig. Dus ga ik terug naar het vertrouwde. Hardlopen, korfballen en beter op mijn voeding letten. Wie weet kom ik ooit tot de stap om alleen te gaan of vind ik iemand die samen met mij wil gaan sporten in de sportschool.

I cant keep this feelings locked up in my soule
So this is my confession

Een ding is zeker, zolang ik niet tevreden ben over hoe mijn lichaam eruit ziet, zolang ga ik door om er aan te werken.

Heb jij een confessie?

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge