health: Trainen met een personal trainer

Een tijd terug schreef ik al dat ik heel graag naar de sportschool wilde en ik deze stap nog wel een drempel vond. Wilde ik mijn lichaam en mijzelf eens tot het einde pushen dan had ik krachttraining nodig. Ik besloot dat het echt tijd was om mijzelf datgene te gunnen wat ik al zo lang wilde. Om mijn doel te bereiken zocht ik een personal trainer.

 

Als ik mensen vertel dat ik een personal trainer heb, krijg ik vaak opmerkingen van toe maar, luxe zeg! of jeetje je hebt geld over zeker.. Niks is minder waar, want laten we een ding voor ogen hebben, het trainen met een personal trainer is hard werken, maar je bent het zelf helemaal waard. Als je echt voor jezelf wilt gaan, dan mag het wat kosten en hiervoor lever ik graag andere dingen in.

Nu ik zo’n 10 weken verder ben heb ik nog niet echt lichamelijke resultaten geboekt, maar merk ik wel dat mijn conditie enorm is verbeterd en heeft elke spier in mijn lichaam ondertussen kennis mogen maken met mijn personal trainer en haar trainingen. De eerste keer kwam ik thuis en kon ik amper nog lopen. Mijn lichaam schreeuwde letterlijk waar ben je aan begonnen! Nu 10 weken later heb ik spierpijn op de vreemdste plekken gehad, maar is het allemaal minder intens dan de eerste weken. We zijn vooral bezig ook met mijn trainingstechnieken, want laten we wel wezen, ik ben een kluns eerste klasse.

Mijn benen kunnen aardig wat verdragen en ik voel ze elke keer krachtiger worden. Mijn armen zijn mijn grootste “zwakte” en dat heb ik altijd wel geweten. De oefeningen die we doen om mijn armen te trainen vind ik dan ook zwaar. Thuis probeer ik ze extra te trainen met verschillende oefeningen.
Naast de krachttraining trainen we ook op mijn uithoudingsvermogen en conditie. Ik word regelmatig met mijzelf geconfronteerd en dit frustreert mij enorm. Gelukkig mag ik zo nu en dan mij ook even uitleven op de boksbal en hoewel mijn armen er helemaal door verzuren ik vind het heerlijk.

Ik heb besloten nog 10 weken er vol voor te gaan en mijzelf een stap verder te brengen naar mijn doel. Nog 10 kilo afvallen en strakker in mijn vel komen te zitten. Voor mij was het de beste beslissing die ik voor mijzelf ook heb gemaakt. Binnenkort zal ik zeker meer vertellen over mijn avonturen met de personal trainer en misschien zelfs wel met foto’s, maar voor nu was ik daar nog niet helemaal aan toe om die ook met jullie te delen. Vandaar mijn keuze om wat voorbeeld filmpjes te doen waarin je kunt zien wat ik zoal ook doe met de personal trainer.

Heb jij ooit een personal trainer overwogen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge