Persoonlijk: Update fulltime werken en bloggen

24 dagen ben ik fulltime aan het werk en daarnaast leeft mijn blog nog steeds. Zoals ik al eerder vertelde (hier) ga ik vier maanden lang kijken hoe het mij bevalt om fulltime te werken met 2 banen en mijn blog er naast te doen. Vandaag vertel ik jullie hoe het gaat en hoe ik invulling geef aan alles. 

Grappig is dat ik de afgelopen maand totaal niet het gevoel heb gehad dat ik fulltime aan het werk ben en dit komt mede door het feit dat ik flexibel ben met hoe ik mijn uren kan invullen. Dit geeft mij al iets meer ruimte dan een gewone kantoorbaan. Zo werk ik vaak op maandag tot 6 uur en doe ik in de weekenden vaak nog wat kleine uurtjes. Dit betekent dat ik niet elke dag heel vroeg hoef te beginnen of dat ik elke dag laat uit mijn werk ben. Ik vind het dan ook fijn dat ik eigenlijk de uren over 7 dagen kan verspreiden. Natuurlijk werk ik wel de meeste uren door de week, gezien ik bij mensen thuis op bezoek ga.

Waar ik normaal eigenlijk een blogpost schreef als ik zin had of inspiratie, is dat nu niet echt mogelijk. Ik merk dat ik op vrijdag al vaak mijn hoofd vol krijg met ideeën en ik op zaterdag vaak mijn laptop er bij pak en ga schrijven. Bloggen op een vaste dag geeft mij ergens ook houvast en het “moeten” gevoel heb ik totaal niet. Na een week werken en steeds wisselen van organisatie en hun systemen, merk ik hoe fijn het is om gewoon lekker te werken op mijn eigen laptop en helemaal happy te zijn met datgene wat ik ken en waarvan ik weet hoe alles werkt.

Mijn werkwijze voor mijn blog is ook ineens veranderd. Dit vond ik wel bijzonder om in eens op te merken. Zo schrijf ik de artikelen eerst en voeg later de foto’s toe. Producten of items waar ik over schrijf heb ik dan altijd bij mij liggen voor alle informatie, maar ik bewerk de foto’s vaak op een ander moment. Op deze manier kan ik vaak in de flow van het schrijven blijven zitten. Foto’s bewerken en invoegen kan ik namelijk juist fijner in de avond doen. Dit kan ik dan per artikel doen en neemt dan een halfuurtje in beslag en als ik meer tijd heb dan maak ik meerdere artikelen klaar.

Zoals het nu gaat heb ik ook vaste dagen dat ik een artikel online zet en namelijk op maandag, woensdag en vrijdag en op zondag vind je altijd de rubriek in bad met…. Die ik ook helemaal tof vind om te schrijven. In mijn hoofd zitten al ideeën voor meer vaste rubrieken, maar deze wil ik dan misschien als extra artikel gaan toevoegen. Hier ben ik nog even met mijzelf over aan het brainstormen. Door de mailtjes die ik krijg en de samenwerkingen en het feit dat er weer meer reacties op mijn blog komen ben ik weer helemaal enthousiast en geeft mij ook wel een drive om door te gaan.

Zoals je kan lezen heb ik het tot nu toe nog helemaal op de rit, maar mijn werk zal naarmate de maanden vorderen ook meer en drukker worden en ik hoop dat ik dan de weekenden nog steeds zoveel energie over heb om het bloggen ook erbij te kunnen doen. Gelukkig werk ik ook vooruit en kan ik het mij daardoor veroorloven om soms een keer in het weekend niet met mijn blog bezig te zijn.

Hoe combineer jij je werk met je blog?

 

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge